Banderas, Alföldi és a szívhalál

2013.12.27. 10:06
Ha eddig kihúztuk a tévé előtt, most, 27-én már év végéig igazán nem érdemes felállni onnan. Főleg, hogy ma is remek lesz a műsor, a kaja meg még napokig kitart. Mikróba a halászlé-maradékkal, és kezdődhet a kapcsolgatás. Szívhalálig.

A Bourne-csapda, Viasat3 21.20

Vágjunk rögtön a közepébe a Bourne-csapdával. Ez ugyan a második része a sorozatnak, de ettől még az egyik legjobb választás a 27-i estére. Legalábbis azok közül, amiket a tévék kínálnak. Ott vesszük fel a fonalat, hogy Jason Bourne eltűnt a világ elől és egy kis faluban él a nőjével. Persze felbukkan egy ügynök, menekülniük kell, és az egész hajsza kezdődik elölről. Hiába követi a második rész szinte szóról szóra az első receptjét, ettől ez még egy izgalmas vadászat sztorija, jó színészekkel, egy jó rendezőtől.

Kinek? Akik már nem bírják a musicaleket, a rajzfilmeket és a romkomokat három nap karácsonyozás után.

Kinek ne? Akiket idegesít, hogy nem láttak az első részt, és utána nem tudják rögtön megnézni a következőt.

A Bourne-csapda (2004) előzetes

Desperado, Cool 21.30

Robert Rodrigez egyik legjobbja a fénykorában lévő Antonio Banderasszal és Salma Hayekkal. El Mariachi, a Zenész azért jön a poros, mexikói városba, hogy bosszút álljon szerelme halála miatt. Zenész ugyan, de a gitártok persze nem gitárt rejt. Ennek a filmnek is van előzménye, meg következő része is, de ezek olyan rosszak lettek, hogy nem érdemes foglalkozni velük. A Desperado viszont vicces és dögös, egyszerre férfi- és nőfilm.

Kinek? Akit nem zavar, ha egy film nem veszi halálosan komolyan magát.

Kinek ne? Aki szerint Antonio Banderasnak nem állt jól a hosszú haj.

A tábornok lánya, Fem3 23.05

A tábornok lánya klasszikus krimi csak éppen katonák között játszódik. Megölnek egy szép, fiatal nőt, aki ráadásul egy magas rangú katona lánya. Elkezdődik a nyomozás és persze, hogy nem a szomszéd Pista rántotta be a lányt a bokorba, hanem bonyolult cselszövés áll a háttérben. Aki szereti a "majdnem eltussoltak egy súlyos bűnügyet, de egy okos nyomozó résen volt" sztorikat, annak ez is tetszeni fog. Az Egy becsületbeli ügy jobb volt, de ez sem rossz.

Kinek? Aki sajnálja, hogy már alig készülnek krimik.

Kinek ne? Aki szerint Travolta sosem volt se jóképű pasi, se jó színész.

A bambanő, HBO Comedy 18.30

A bamba nő egy tök jó vígjáték, az egyik legszórakoztatóbb azok közül, amiket Drew Barrymore szakmányban gyárt egy évtizede. Josie Geller 25 éves, újságíró egy chicagói lapnál. Azt a feladatot kapja, hogy menjen vissza a gimibe, épüljön be, írjon cikket a tinikről. Pont a gimibe, aminél jobban semmit nem utált. Persze most is a legnagyobb lúzerek közé kerül. Még szerencse, hogy harminc felé tartó bátyja (David Arquette) is simán beépül, és rögtön a legmenőbb srác lesz a suliban.

Kinek? Aki fejlett igazságérzete miatt imádja a lúzer csajból szépségkirálynő lesz sztorikat.

Kinek ne? Aki képtelen túltenni magát azon, hogy senkinek nem tűnik fel egy 30 éves az osztályban. És akit zavar, hogy 15 évesekkel jár.

Éjjel-nappal fiatalok, Cinemax 11.15

Nem, ennek semmi köze a Lallerral súlyosbított Éjjel-nappal Budapesthez, még az sem valószínű, hogy a készítők innen nyúlták volna a címet. Ezek a fiatalok nem azért vannak éjjel-nappali üzemmódban, mert éjjel-nappal megy a pörgés meg a buli, hanem mert mindannyian éjszakai műszakban dolgoznak. Munka előtt, után, közben találkoznak egy kávézóban, és megy a panaszkodás meg a röhögés.

Kinek? Akik szerették a Jóbarátokat, és megnéznék kevesebb sminkkel, pénzzel és mosollyal is.

Kinek ne? Akinek azért hiányozna ebből Laller.

X polgártárs, Cinemax 2, 1.05

Másfél óra nyomasztás a volt Szovjetunió bűbájos világában. Itt ténykedett minden idők egyik legszörnyűbb sorozatgyilkosa, Andrej Csikatilo, és tette ezt a legnagyobb nyugalomban, mert a szocializmusban ugye nincsenek sorozatgyilkosok. Burakov nyomozó (Stepen Rea) kis híján beleőrült abba, hogy eszközök, emberek, pénz nélkül üldözött valakit, akiről el sem ismerték, hogy egyáltalán létezik. A film Magyarországon forgott, szerepel benne Bálint András és egy kis, szöveg nélküli szerepben még Alföldi Róbert is feltűnik.

Kinek? Akik nem akarnak kihagyni egy tényleg jó filmet, amit nem csak azért ajánlunk, mert ez a december 27-i tévéajánlónk.

Kinek ne? Akik féltik a balzsamos lelküket ennyi borzalomtól.

X polgártárs (1995) előzetes

Dr. Nagy Ernő háziorvos: A szívhalálról, Főnix TV, 16.30

Mi lehet hasznosabb három nap folyamatos zsír-, cukor- és alkoholbevitel után, mint megtudni, hogy ezzel mennyit ártottunk a szívünknek? Lappangó bűntudat és aggodalom helyett leülni, és bátran szembe nézni Dr. Nagy Ernővel és a tényekkel.

Kinek? Hipochondereknek természetesen, mint én.

Kinek ne? A struccpolitika és az izgalmas tévéműsorok híveinek semmiképp.