Schmitt Pál hatmillióért írt alá

2014.01.23. 11:40
Az Átlátszó.hu addig kérte az MTVA és beszállítói között 2011-ben és 2012-ben létrejött szerződéseket, míg meg nem kapta őket. Akad köztük pár meredekebb, de az, amiben egy percet 6 540 000 forint + áfáért gyártott le Kálomista Gábor cége, még ezek között is kirívóan arcpiritó.

A szerződésben Kálomista Gábor cége, a Mega Film Kiadó Kft. vállalja, hogy egy percnyi Déli harangszó - Alkotmány aláírás című műsort gyárt le 6 540 000 forintért. Megmutatjuk, ez került ennyibe:

Ami még érdekesebb, hogy a szerződést 2011. június 16-én írta alá Böröcz István, (az akkori vezérigazgató), Nagy Attila vezérigazgató-helyettes, és Kálomista Gábor, a teljesítés után. Erre utal, hogy a szövegben szerepel „a tárgyban korábban szóbeli megállapodás utólagos írásba foglalása” kitétel is. Maga az esemény 2011 április 25-én került adásba egyébként, és nem akarunk nagyon kukacoskodni, de a videó csak 41 másodperc hosszú - igaz, a szerződésben foglaltak szerint plusz tíz, mínusz húsz másodperces eltérés elfogadható.

A slusszpoén viszont csak most jön:

Azaz a szerződés érvénytelen, hiszen Kálomista Gábor cégének pecsétje sehol nem látható a szerződésen.