Miért maradt el az ukrán zenei műsor?

2014.03.04. 16:39

Ukrán népzenét játszott volna kedd délután fél háromtól a Bartók rádió, legalábbis ezt harangozta be az MTVA saját honlapja, a Médiaklikk. A műsor ismertetője szerint éppen azért, mert „Ukrajna mostanában gyakran tűnik fel a hírekben az ottani politikai feszültség következtében, de népzenéjéről nagyon keveset tudunk, különösen ha figyelembe vesszük, hogy szomszédos országról van szó”.

A beharangozó ellenére azonban a műsorban nem ukrán, hanem észt népzenét hallhattak a hallgatók.

A dolog műsorváltozásnak tűnt, amit látszólag nem is indokoltak, így az embernek rögtön az jut eszébe, hogy beijedtek-e az oroszoktól a műsor készítői. Egy Ukrajna népzenéjét bemutató műsor ugyanis azt a látszatot keltheti, mintha Magyarország Ukrajna mellé állna a konfliktusban, ezt a látszatot azonban a kormány messziről igyekszik elkerülni.

Felhívtuk az MTVA szóvivőjét Lencsó Ritát, hogy választ kapjunk a műsorváltozás okára, aki azt kérte e-mailben küldjük el a kérdésünket, majd hozzátette, valószínűleg nem kapunk választ rá, mert nincsenek az Indexszel kommunikációs viszonyban. A levelünkre végül azt írták, hogy kérdésünkre nem áll módukban válaszolni.

Kedd este azonban megtudtuk, hogy az MTVA honlapján követték el a hibát. A műsortervben ugyanis eredetileg is észt népzene volt a keddi program, az ukrán népzenét csütörtökre tervezik. Ezt erősíti meg például a musor.tv heti műsora, amiben valóban csütörtökre írták az ukrán és keddre az észt műsort.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM