Megvan az Origo új főszerkesztője

2014.06.03. 09:47 Módosítva: 2014.06.03. 10:10
Pálmai L. Ákos, az Origo Zrt.Televíziós és Webvideó üzletág irányítója váltja a nemrég menesztett Sáling Gergőt az Origo.hu főszerkesztői posztján.

Váratlanul menesztették Sáling Gergőt, az Origo.hu főszerkesztőjét. A helyét Pálmai L. Ákos vette át, aki az Origo Zrt. Televíziós és Webvideó üzletágát irányította eddig. 

Az Origo Zrt. a változó médiafogyasztási szokásokhoz alkalmazkodva nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az integrált tartalom előállítás stratégiájának megvalósítására, ezért átszervezi az eddigi tartalomirányítási szervezetét.

írja az Origo az új főszerkesztő bejelentéséhez, a klasszikus Csubakka-védelmet használva. A 444 úgy értesült, hogy Sáling menesztése mögött politikai nyomásgyakorlás lehet a kormányzatot érintő cikkek miatt, az utolsó csepp a pohárban pedig a Lázár János költséges utazásáról szóló cikk volt. A szerkesztőség speciális címlappal búcsúzott Sáling Gergőtől.

10355619 788179927858895 5560603262800310051 o
Fotó: Pálmai L. Ákos / Facebook

Az Origo szerkesztőségében kedd reggel mutatták be az új főszerkesztőt. Belső forrásokból úgy tudjuk, Vaszily Miklós, az Index egykori, az Origo jelenlegi vezérigazgatója egy szót sem fűzött hozzá az eddig tudottakhoz, csak felolvasta a bejelentés szövegét, amit az ott dolgozók sajtóközleményként definiáltak.

Úgy tudjuk, a lap munkatársai komoly fenntartásokkal kezelik Pálma szakmai felkészültségét, aki nem hajlandó többet mondani Sáling menesztéséről, mint hogy nem jött ki a vezetőséggel. A vezérigazgató elmondta, hogy garancia az Origo.hu függetlenségére, hogy az új főszerkesztő a szerkesztőségen belülről került ki.

A döntés hatására ma délután szolidaritási tüntetést szerveznek a Parlament elé. Az Origo Dob utcai székháza elé várják az embereket öt órára, majd pontban fél hatkor átvonulnak a Kossuth térre.