Az RTL Klub hirtelen elővette Mészáros Lőrincet

2014.06.11. 20:13 Módosítva: 2014.06.12. 09:33

Nem örül az RTL Klub a szerdán megszavazott reklámadónak, és ezt a szerda esti híradóban sem rejtették véka alá a csatorna híradójának szerkesztői. A kiemelten kezelt, reklámadóról szóló blokkban nem felejtették el megemlíteni, hogy sokak szerint az adót kifejezetten a kereskedelmi csatornára szabták, ezt ellenzéki parlamenti képviselők is hosszasan magyarázták. 

Természetesen arról is szó volt, hogy Gulyás Gergely, a parlament fideszes alelnöke, aki kedd reggel az M1 reggeli műsorában arról beszélt, hogy a reklámadóra a kereskedelmi adók okozta nagy társadalmi károk miatt van szükség, 2011-ben ingyenjeggyel nézte meg az X-Faktor döntőjét

A híradó szerint viszont nemcsak Gulyás, hanem maga Orbán Viktor is az egykori rajongók közé tartozik, legalábbis néhány képsoron azt is láthatta a néző, ahogy a miniszterelnök az X-Faktor győzteseit köszönti, sőt, a csatorna szerint Orbánnak még kedvence is akadt a verseny résztvevői közül.

A reklámadóról szóló blokk után Gulyás társadalmi károkkal kapcsolatos megjegyzésére reagálva a csatorna végeláthatatlanul kezdte sorolni azokat a szegénygyerek- és kiskutya-simogatós társadalmi projekteket, amelyeket az utóbbi időben támogattak.

Az igazi dili viszont csak itt kezdődött, hiszen az RTL őrületes lapszemlét rittyentett az elmúlt pár év egyik nagy sikersztorijából: nem mást húztak elő a kalapból, mint a felcsúti politikában és az állami közbeszerzések közeli üzleti életben is sikert sikerre halmozó Mészáros Lőrincet.

Itt a nézők végre rácsodálkozhattak arra, hogy: 

  • Mészáros legsikeresebb cége, a Mészáros és Mészáros Kft. az utóbbi években megötszörözte az értékét.
  • Tavaly a cég 1,266 milliárd forintnyi osztalékot fizetett, ráadásul Mészáros még az egykulcsos adóval is piszok jól járt.
  • Felcsúton felépült a Pancho Aréna, ráadásul az üzletember előszeretettel mutatkozik a miniszterelnökkel focimeccseken.
  • Sőt, abban, hogy eljutott idáig, a Jóisten mellett Orbán Viktor személye is szerepet játszik.
  • A 2011-es és 2012-es állami földpályázatokon több mint ezer hektár földet nyert el.
  • És trafikokkal sem áll rosszul: az ország 19 Auchanjában nyithattak a Mészáros család barátai, rokonai és üzletfelei trafikot.
  • A felcsúti polgármester környezete a trafikpályázatokon is a legjobb koncessziókat szerezte meg: az ország mind a 19 Auchanjában a felcsúti Mészáros család tagjai és érdekeltségei nyithattak trafikot.

Az RTL riporterei ezért még Felcsútra is elmentek, de egészen rejtélyes módon sem otthonában, se cége telephelyén, sem pedig a polgármesteri hivatalban nem találták a polgármestert. A hivatalban annyit azért megtudtak, hogy a Polgármester Úr társadalmi munkában dolgozik, ezért csak hétfőn és szerdán elérhető. A hivatal képviselőinek álláspontját azzal a mesteri retorikai húzással sem tudták megváltoztatni, amikor felhívták a figyelmüket, hogy ma pont szerda van.

A Mészáros-blokkot követő hírek címszavakban: „Egymillióan keresnek kevesebbet a létminimumnál„, illetve „Fagyoskodó gyerekek Borsodban”, és „41 államtitkár, aki nagyon-nagyon sokat keres”. Majd amikor már a legrutinosabb néző is kizökkent volna a normális kerékvágásból, már arról volt szó, hogy egy 25 kilós daganatot operáltak ki egy emberből.