Az RTL jogi lépéseket fontolgat

2014.06.20. 16:33
Az RTL Magyarország 2013-ban 8,9 milliárd forintot fizetett be az államkasszába adók, járulékok, műsorszolgáltatási díj és más jogcímeken, sosem társasági adóként. Visszautasítanak minden állítást, ami szerint nem vették ki eléggé magukat a közteherviselésből.

A csatorna határozottan visszautasít minden olyan vádaskodást, amely az RTL munkatársainak a demokráciába, a sajtószabadságba vetett hitét, szakmai és etikai hitelét vagy munkatársaink hazafiasságát kérdőjelezi meg. 

Az RTL Magyarország 2013-ban 8,9 milliárd forintot fizetett be az államkasszába adók, járulékok, műsorszolgáltatási díj és más jogcímeken, sosem társasági adóként. Visszautasítanak minden állítást, ami szerint nem vették ki eléggé magukat a közteherviselésből, a cég megvizsgálja a híresztelésekkel szembeni jogorvoslati lehetőségeket, és jogi lépéseket fontolgat.

Társaságunk továbbra is elkötelezett a piacszerű működés, a magyar televíziózás és a független hírszolgáltatás iránt.

A közlemény szerint az RTL Klub továbbra is kiáll a nézői mellett, mert meggyőződésük, hogy a kormány a választóitól nem arra kapta a felhatalmazást, hogy elvegye tőlük a Barátok köztöt, az X-­Faktort, a Házon kívült, a Híradót vagy az RTL Klub más, több millió embernek szórakozást nyújtó műsorait vagy korlátozza a sajtószabadságot.

A közlemény részletezi azt is, hogy a médiaadóról szóló törvény végleges, hivatalos változatát csak ezen a héten ismerhették meg, miután a köztársasági elnök aláírta a jogszabályt. A csatorna szerint ugyan idén a vártnál kisebb, 600 millió forintos adóteher hárul az RTL Magyarországra, 2015-től viszonta 15 százalékos reklámpiaci részesedése mellett a teljes adóteher több, mint 50 százaléka terhelné az RTL Klubot, ez pedig szerintük ellentmond az arányos közteherviselés elvének.