Távozik Szabó György a Sanoma éléről

2014.07.01. 14:35
Július elsején vette át a Centrál Csoport a Sanomát: az új vezérigazgató Varga Zoltán, a Centrál Csoport tulajdonosa, a pénzügyekért gazdasági igazgatóként Székely László felel majd.

Az új tulajdonos Centrál Médiacsoport egy összegben fizetette ki a vételárat a finn tulajdonosnak - írja a KreatívTavaly óta lehetett hallani arról, hogy a tulajdonosa el akarja adni a Sanomát, több potenciális érdeklődőt azonban elijeszthetett, hogy a finn tulajdonos egyben árulja Sanoma portfólióját, nem pedig részletenként.  Végül a Centrál Group pénzügyi cég vette meg a Sanoma Media Budapest médiacéget.  

A tranzakció július elsején zárult, úgyhogy mostantól talakítások várhatóak a cégben, a Kreatív szerint elsősorban a topmenedzsereket érinti majd a leépítés.  Elsőként a Sanoma vezérigazgatója, Szabó György távozott 22 év után. Az új vezérigazgató Varga Zoltán, a Centrál Csoport tulajdonosa, a pénzügyekért gazdasági igazgatóként Székely László felel majd. Ómolnár Miklóst, a Sanoma két kiadványának, a Storynak és a Bestnek a főszerkesztőjét múlt héten rúgták ki, az ő munkáját Szalai Vivienn, a Zuschlag-könyv szerzője folytatja majd. 

Centrál Csoport közben átvilágítja a Sanoma portfólióját is: a magazinokat egyben kívánják tartani, de arról nincs információ, hogy mihez kezdenek a Sanomához tartozó tévécsatornákkal. 

Az alábbi médiavállalkozások tartoznak a Sanomához:

  • női magazinok: Story, Nők lapja, Elle, Cosmopolitan, Best, Marie Claire, Meglepetés, Kismama, Otthon, Praktika
  • tematikus magazinok: Autó és Stílus, autóMAGAZIN, Füles, Színes RTV, Wellness, National Geographic, Ötlet Mozaik, Praktika
  • honlapok: CitroMail.hu, Hír24, Nők Lapja Café, Profession.hu, Startlap, Szállás.hu, Jobmonitor
  • tévé: Story4, Story5