Ma nagyon kapta az ívet a kormány az RTL-től

2014.07.03. 19:36 Módosítva: 2014.07.03. 20:25

Tegnap már azt hittük, kezd alábbhagyni az RTL Klub híradójában a kormányellenes hangulat, mert összesen három hírük foglalkozott ezzel a témával: L. Simon László, az extraprofit és a Norvég Alap volt terítéken.

A csütörtök esti eresztésben viszont öt-hat kormányellenes témát is felhoztak a bulvárhírek után húsz perccel.

Először közölték az örömhírt: a Miniszterelnökséget ezentúl a törvény kötelezi, hogy 15 napon belül adják ki Lázár János svájci és olaszországi utazásainak részleteit.

Tőzegmutyi

Ezután próbálták elverni a port Orbán Viktor apján, Orbán Győzőn „Korlátoznák Orbán Győző vállalkozását” címmel. Az LMP ugyanis betiltaná a tőzegbányászatot, mert állítólag Zalában csak a miniszterelnök édesapjának cégei nyithatnak új bányákat a természetvédelmi törvények kijátszásával. Egy tavalyi törvénymódosítás alapján ugyanis néhány társaságnak lehetősége nyílt tőzeget bányászni a Zala megyei lápterületen, köztük Orbán Győző cégének, a Gánt Kő és Tőzeg Kft.-nek is. A természetvédelmi felügyelőség szerint azonban minden megfelel a jogszabályoknak, és egyelőre senki nem kérte bányája bővítését.

Olcsó lakás a Szerb utcában

A fő sztorijuk, hogy az Együtt–PM szerint a piaci árnál jóval olcsóbban juthatott hozzá egy önkormányzati lakáshoz Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület fideszes alpolgármestere, akit Rogán Antal javasolt a posztra. A párt szerint egy önkormányzati rendeletmódosítás miatt járt jól, és szerezte meg a lakást a piaci ár 15 százalékáért. A ház felújítására pedig az évek alatt több tízmillió forintot költött a kerület.

Juhász Péter, az Együtt–PM politikusa szerint érdekes, hogy pont annak a belvárosi műemlékháznak a felújítására költöttek ennyi pénzt, amiben az alpolgármester is lakik, szerinte itt egy fideszes összjáték zajlik. A Szerb utca 9.-ről van szó, és érdekessége, hogy állítólag Habony Árpád is itt lakik. Szentgyörgyvölgyi Pétert hiába keresték az ügyben.

Az önkormányzat azt válaszolta az RTL-nek, hogy a ház nem tartozik a kiemelt házak közé, az alpolgármester pedig ugyanolyan feltételekkel vehette meg lakását, mint bárki más, a piaci ár 75 százalékáért. Szerintük 15 százalékáért utoljára 1997-ben lehetett önkormányzati lakást venni.

Kósa loves L. Simon

A következő hírben Kósa Lajos megvédte L. Simon Lászlót: „Erős konfliktushelyzetben minden ember zavarba hozható tárgyi tudásától függetlenül” – magyarázta el egy sajtótájékoztatón azt, hogy miért nem volt tisztában a saját törvényjavaslatával két napja. 

Az RTL marad

Ezután egy minihírben csupán annyi szerepelt, hogy Andreas Rudas, az RTL-csoport magyar származású, regionális elnöke kijelentette: „Az RTL-t nem lehet kiűzni az országból csak azért, mert a kormánynak nem tetszik a műsora.”

Máris 120 milliárdba kerül Paks

Ezzel a címmel következett az aduász, gazdasági anyag: drágább a kártyával fizetés, 312 forint volt az euró, a boltokban is minden méregdrága lesz, Paks már most az.

A kormányellenes blokk végén közölték, hogy még Kövér László szerint is elhibázott volt a döntés, hogy a minisztériumokat vidékre költöztessék.