Az RTL-nél beütött a kánikula

2014.07.09. 19:45

Ökölnagyságú fokhagymát talált a születésnapján Sipőcz úr.

 záródott az RTL Klub szerdai híradója, mely amúgy sem tobzódott a csatornára a reklámadó óta jellemző keményebb politikai témákban. Azért a papucstolvajok és a rekordfokhagyma között befért egy kissebb politikai blokk. 

Ez a Pride-kamionra állítása szerint „kíváncsiságból” felkapaszkodó férfival kezdődött, akit a bíróság nem talált bűnösnek. Az RTL idézte a rendőrségnek a szervezők biztonsági kifogásaira adott válaszát is, ami egyáltalán nem tűnt meggyőzőnek.

Ez csak a bevezető volt, utána jött Váradi András eltiport búzájának története. A alcsútdobozi gazdálkodó vetésébe ugye órákkal azután került kilométeres csík, hogy bejelentette, az Együtt-PM színeiben elindul Mészáros Lőrinc ellen. A csatorna bemutatta, hogy földszomszédjának egyik alkalmazottja volt a tettes: állítása szerint nem tudott máshogy kijönni a saját táblájából a traktorral. Csakhogy - jött a jól elhelyezett narratív csavar - ez a földszomszéd nem akárki, hanem, Flier János, a helyi Fidesz-elnök trafikos kapcsolatokkal körülbástyázott férje.

Ezután az RTL ütött még egyet az amúgy is hülyére vett V. kerületi fideszes álcivileken, akik Juhász Péter - nahát, még egy Együtt-PM-es! - Szerb utcai sajtótájékoztatóját próbálták megzavarni néhány drogosozó traszparanssel. Az „épp arra járó” figurák egyikéről az RTL kiderítette, hogy ő Böröcz Barnabás Bence, aki Böröcz László V. kerületi képviselő, Fidelitas-alelnök testvére – és nem mellesleg tavaly óta öt dohánybolt boldog tulajdonosa.

Azért voltak kevésbé kormányspecifikus politikai hírek is, így az Új Magyar Gárda vezetői elleni feljelentés, ami persze egy jobbikos képviselőjelöltet is érint; vagy hogy komoly ellentmondások vannak a taxisengedélyek kiadása körül.