Hírhamisító szerkesztő az MTVA tartalomszolgáltatási igazgatója

2014.07.18. 16:04

Igazgatói pozícióba került az MTVA-nál a Cohn-Bendit-ügyről és Lomnici Zoltán kiretusálásáról elhíresült Papp Dániel, írja a HVG. Az újság szerint tartalomszolgáltatási igazgatónak nevezték ki, az eddig a közéleti és dokumentum-főszerkesztőségét vezető munkatársat.

Pappnak még három éve sikerült összehoznia azt a bravúrt, hogy hamisan, a nézőket szándékosan félrevezetve számolt be Daniel Cohn-Bendit magyarországi látogatásáról, mielőtt a négy főszerkesztő egyikévé nevezték volna ki az MTVA-nál. A korábban jobbikos tisztségviselőként is tevékenykedő Papp Dániel már főszerkesztőként dolgozott a hír- és hírháttér műsoroknál a köztévénél, amikor Lomnici Zoltánt, a Legfelső Bíróság korábbi elnökét egész egyszerűen kiretusálták, vagyis kitakarták az arcát a Híradóból.

Az ügyből óriási botrány lett, miután kitálalt a riportot készítő munkatárs arról, hogy felsőbb utasításra kellett eltávolítani Lomnicit az adásból, mivel Élő Gábor főszerkesztő nem kívánatos személyeket tartalmazó fekete listáján szerepelt. Élőt azonnal kirúgták, - hogy aztán pár hónappal később az mno.hu főszerkesztője legyen-,  Papp Dánielt pedig felmentették a munkavégzés alól, később azonban egészen közéleti és dokumentum-főszerkesztőség vezetéséig jutott. Most pedig tartalomszolgáltatási igazgató lett.