Állami pénzből reklámozhatja az állami pénzből készült filmjét Geszti Péter

2014.07.30. 09:30
Marketingszerződése van a Magyar Nemzeti Filmalappal, miközben egy olyan film is kapott állami támogatást az alaptól, aminek ő a producere.

Geszti Péter a Folyékony arany című film egyik producereként hét és fél millió forintot nyert a Magyar Nemzeti Filmalaptól, miközben évi hatmillióért marketingesként dolgozik a filmes pénzosztó szervezetnek. A Filmalap a Borsnak nem tudta megerősíteni a pályázaton nyert pénz információját, holott egy egyszerű kereséssel meg lehet találni. Sajnos megnézni nem, mert pont ma érte hekkertámadás az mnf.hu portált.

A Filmalap azt válaszolta a Borsnak, hogy „megbízási szerződés keretében a filmalap által támogatott alkotások forgalmazásához kapcsolódó reklám-, marketingkampányok és a vonatkozó kommunikáció előkészítésében való részvételre (...), valamint a támogatott filmalkotások videoanyagai összeállításának kreatív felügyeletére” alkalmazzák. Tehát Geszti Péter a saját, állami pénzből is finanszírozott filmjét állami pénzből reklámozhatja a saját hasznára.

Az Index információi szerint az ő ötlete alapján készült el tavaly év végén Antal Nimród rendezésében és szinte az összes magyar ismert színész részvételével a filmalapos imázsfilm, amit az előzetes ígéretek ellenére még mindig nem mutattak be.

Magukat reklámozzák a magyar színészek

A filmalapos támogatás és fizetés mellett Geszti Péternek 800 000 forintot ítélt a Nemzeti Kulturális Alap Zenei Kollégiuma A Pál utcai fiúk alapján készülő musical dalszövegeiért.