Forgatás közben megöltek a rendőrök egy hangmérnököt

2014.08.28. 14:47

Lövöldözés közben a rendőrök halálosan megsebesítettek egy hangmérnököt, aki a velük együtt dolgozó stáb tagja volt, írja a Guardian. Bryce Dion a Cops (náluk Zsaruk) című, a hatóság munkáját dokumentáló tévésorozat hangmérnöke volt.

Az omahai rendőrök tűzharcba keveredtek egy gyorsétteremnél. Egy maszkos férfi próbálta kirabolni az étkezdét, majd tűzharcba keveredett a rendőrökkel, akik több helyen is megsebesítették. Több golyó után még sikerült kimenekülnie az épületből, eközben folyamatosan lőttek rá kintről, ekkor érhette a halálos lövés a hangmérnököt, akin hiába volt golyóálló mellény, a lövedék a karjánál hatolt be a védőfelszerelés alá és fúródott bele a mellkasába. Utólag kiderült, hogy az elkövetőnél csak légpuska volt, azzal támadt a rendőrökre, de sem ők, sem a szemtanúk nem tudtak arról, hogy nem rendes fegyver van a férfinél.

Brice Dion hét éve dolgozott hangmérnökként a műsorban, a rendőrfőnök tájékoztatása szerint baráti kapcsolatban volt a kollégáival, akiket nagyon megviselt a halála. A műsort gyártó stúdió elmondta, hogy a Cops története során ez volt az első alkalom, hogy halálosan megsebesítették egy munkatársukat a forgatás alatt. Az esetről videó is készült, amiből a sajtótájékoztatón csak állóképeket vetítettek le, de a felvételt mindenképp bemutatják majd az esetet tárgyaló bíróságnak. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport