Mr Klausz nyerte a Ki Mit Tube tehetségkutatót

2014.09.22. 09:34

Mr Klausz a díj mellé autót, egymillió forintot, médiatámogatást, utazást és más értékes nyereményeket kapott. Az előadó a Sorsod Borsod slam poetryvel jutott be a legjobb öt közé. Másodikként a Lóci játszik végzett, a harmadik helyet az Appril Secret Section szerezte meg.

A fináléra mindegyik versenyző új, eddig még soha nem látott produkciót készített. Lóci játszik a Ki Mit Tube-ra komponált dallal köszönt be a versengésbe, az Appril Secret Section táncos produkciót indított útjára, a TrueBadÚr magát a versenyt parodizálta ki, a ManGoRise Acoustic örömzenélt, Mr Klausz pedig rappelt. A zsűrinek ezúttal már csak szimbolikus szerep jutott: a közönség szavazata döntött, a netezők pedig Mr Klauszt akarták, méghozzá nagyon, hiszen meggyőző fölénnyel győzött.

A Ki Mit Tube eddig nagyjából 7 milliós nézettséget ért el, a feltöltött 449 videóra közel 80 ezer szavazat érkezett. A világ más tájain is rendeztek már hasonló tehetségkutatókat, az egyik legnívósabb például a You Generation, amit az X-Faktor atyja, Simon Cowell hívott életre. Huszonhat országban zajlott a verseny és másfél év alatt 41,6 millió megtekintést hozott. Ennek fényében az öthetes magyar Ki Mit Tube a 7 millió megtekintéssel kiemelkedően jól szerepelt.