no

Rekordot döntött a Sztárban sztár, csökkent az X-Faktor nézettsége

2014.09.29. 13:29
Az utolsó válogató adásra a kereskedelmi célcsoportban csökkent az X-Faktor nézettsége, ezek szerint csak van az a mennyiségű debil jelentkező, amit már nem vesz be a népi gyomor. Jó, nem kell vészharangokat kongatni, a csökkenés csak 5 százalék körüli. A Sztárban sztár a múlt héthez képest tovább növelte közönségarányát, és 18-49-ben már 32,4 százalékon van, ami rekordnak számít.

A teljes lakosságban az X-Faktor 42 százalékos közönségarányt és 1,9 millió nézőt regisztrált, a Sztárban sztár vasárnap ugyanígy a teljes lakosságban 35 százalékot és 1,7 milliót tudott. A beöltözős énekes házibuli, vagy hogyan is aposztrofálja a műsort a TV2, ráadásul a Bumm! című új vetélkedőt is nagyszerűen vezette fel, a hétfő esténként 20:10-től jelentkező kvízshow a teljes lakosság tévénézőinek 31 százalékát érdekelte, a reklámozóknak fontos célcsoportban pedig 27,9 százalékos eredménnyel rajtolt, amivel a hét 3. legnézettebb műsora lett.

Hogy aztán a hétköznapokon mi lesz a Bumm! sorsa, az nagy kérdés, hiszen a főműsoridő, sőt, most már a délután is az RTL Klub egyeduralmáról szól. A TV2 hétköznap délután 6-ig versenyképes, addig a Maricruz és A macska című szappanopera veri az Örökséget és a Fókuszt, onnantól viszont beindul a henger, és bármennyire is hiszi magát nagy jósnak Deutsch Tamás, megint fényesen bebizonyosodott, hogy a suszter és a kaptafa intim viszonyáról nem véletlenül szól közmondás is, bár hogy Deutsch Tamás egészen pontosan mihez is ért, az egyelőre még nem derült ki.

A Híradó vs. Tények csatában az RTL a múlt héten hatszor is nyert vasárnap pedig egy kemény ikszre jött ki a buli, ezen kívül a TV2 fel tudja még mutatni a vasárnap estét a Sztárban sztárral, és pénteken este az Édes élet utolsó félórája megverte a Helyszínelők egyik ismétlését 1, azaz 1 százalékkal. Ezen kívül az RTL mindent vitt, a Konyhafőnök pedig továbbra is 30 százalék körüli közönségaránnyal fut. A Bumm! hétfő este 20:10-kor jelentkezik a rendes időpontjában,  a rémesen teljesítő (11 százalék 18-49-ben, nincs ennél rosszabbul nézett saját gyártásuk) Zsaruk helyén, az Éjjel-nappal Budapest (átlagosan 27 százalék) ellen, de csak egy hétig, mert jövő héttől az Éjjel-nappal Budapest végéből és a Barátok közt elejéből is kap ellenfelet majd - nagyon nem lesz könnyű dolga.  

Forrás: Nielsen közönségmérés.