Új gigacég a médiapiacon

2014.10.01. 13:46

2014. október elsejével létrejött a Mediaworks nevű cég, amelynek tulajdonosa az osztrák Vienna Capital Partners, írja az mmonline.hu. A VCP korábban felvásárolta a magyarországi Axel Springer és Ringier lapjainak, magazinjainak egy részét, ezekkel együtt több mint hatvan márka van a birtokában, köztük a Nemzeti Sport, a Népszabadság, a Világgazdaság, magazinok és digitális termékek. A Népszabadság és a többi lap eladásáról itt írtunk részletesebben, Heinrich Pecina, a VCP alapítója és fő tulajdonosa pedig itt nyilatkozott az Indexnek.

A cég több, mint 700 munkavállalójával már megalakulása pillanatában Magyarország egyik legfontosabb médiavállalata lett. Övék a Mediaworks Nyomda is, valamint többségi tulajdonosai a Médialog Zrt. terjesztővállalatnak. A vállalatcsoportot Mihók Attila vezérigazgató és Katona Viktor CFO vezeti.

Van másik is

A Gazdasági Versenyhivatal engedélyét, a Ringier AG és az Axel Springer SE magyarországi portfóliójának sikeres részeladását követően küszöbön áll a magyarországi portfólió integrálása a Ringier Axel Springer Media AG-ba, közölte a cég. A másik új budapesti székhelyű vállalat, a Ringier Axel Springer Hungary ügyvezető igazgatója Bayer József, a magyarországi Axel Springer jelenlegi ügyvezető igazgatója lesz. A portfólió része a Blikk, női magazinok, továbbá olyan licenclapok, mint az Auto Bild, a Glamour és a Geo.

Ahogy az Index megírta, augusztus végén a magyarországi Ringier Axel Springer Media AG megállapodást kötött a profession.hu vezető álláskereső portál megvásárlásáról. Az üzlet megvalósulásához a Gazdasági Versenyhivatal engedélye még kell. 

Mark Dekan, a Ringier Axel Springer Media AG ügyvezetője elmondta, hogy a Blikk és a sikeres magazinok és licenclapok megvétele lehetőséget ad a cégnek, hogy továbbfejlesszék ezeket és továbblépjenek a magyarországi portfólió digitalizálásában. "Amikor lezárul a profession.hu megvásárlása, a magyarországi digitális portfólió cégünk forgalmának 20 százalékát teszi majd ki. Tervünk, hogy ezt tovább bővítsük és aktívan közreműködjünk a digitális újságírás kiépítésében".