Hulk Hogan fiával dagad tovább a fappening-botrány

2014.10.06. 12:07

A hétvégén újabb fejezet nyílt a fappeningként elhíresült, meztelen celebfotókat kiszivárogtató botrányban: Winona Ryder színésznő, Ingrid Michaelson énekesnő, a sorozatsztár AnnaLynne McCord és DiCaprio bugyimodell exe, Erin Heatherton privát fotói mellett felbukkant ugyanis az első olyan kép, amin celebnők helyett egy férfi, Hulk Hogan fia látható, írja a Thedailybeast.com.

Így a 24 éves Nick Hogan az első férfi, aki a hetek óta tartó képszivárogtatós botrányban érintett. A legtöbb fotót (összesen 147 darabot) viszont a Vámpírnaplók sztárjáról, Nina Dobrevről adták közre a sztárok okostelefon-fiókjainak és iCloudjainak feltörésére szakosodott hackerek, ezeken a képeken azonban (a korábbi gyakorlattól eltérően) a színésznő ruhában látható.

Szintén új fejlemény, hogy október elején a sztárokat képviselő, Hollywood-szerte rettegett hírű ügyvéd, Marty Singer perrel fenyegette meg a Google-t, amiért a Twitter gyakorlatától eltérően nem törölte a meztelen celebfotókat megmutató vagy azokra linkelő posztokat és videókat a cég portfóliójába tartozó Blogspot blogokról és a YouTube-ról. Singer ha csak teheti, mindenhol kihangsúlyozza:

Ahogy az NFL is tüntetően szemet huny afelett, hogy a játékosok nőket és gyerekeket bántalmaznak, úgy a Google sem hajlandó tudomásul venni, hogy a hozzá tartozó oldalakon kihasználják és megalázzák ezeket a nőket. A Google ugyanis pontosan is tisztában van azzal, hogy ezeket a privát képeket perverz ragadozók lopták el és szivárogtatták ki, súlyosan megsértve az áldozatok jogait, mégsem tesznek az ügyben semmit.

A szeptember elején a 4chanon és a Redditen megjelent privát képek ügyében már az FBI is nyomoz. Az iCloud-fiókokba betörő, profi hackerek valószínűleg milliókat kerestek azzal, hogy állítólag egy perverz csoport kívánságára meztelen képeket szedjenek össze Jennifer Lawrence-ről, Scarlett Johanssonról, Kim Kardashianról, Kate Uptonról, Ariana Grande-ről, Vanessa Hudgensről, Avril Lavigne-ról, Leelee Sobieski-ről és más hírességekről.