Megszűnhet a sportszerkesztőség a köztévénél

2014.10.09. 10:46

Információink szerint megszűnik a sportszerkesztőség az MTVA-nál, és ezt már közölték is a munkatársakkal. A rovat várhatóan beolvad a hírszerkesztőségbe, a mostani sportrovatosok egy részétől pedig valószínűleg elköszönnek. Akik maradnak, azok a sportközvetítéseken dolgoznak, a sporthírek pedig beolvadhat a Híradóba, ahogy ez megtörtént évekkel ezelőtt a kereskedelmi tévéknél is. Még szeptemberben érkezett a hír, hogy a sportszerkesztőség vezetését a Forma–1-es közvetítésekből is ismert Szujó Zoltán veszi át Riskó Géza helyett.

m1

A váltás mögött belsős hatalmi harcok állhatnak, de a sportszerkesztőségi kollégákat csak nehezen lehet kirúgni, mivel élő szerződéssel rendelkeznek. A mostani dolgozókat valószínűleg átcsoportosítják a közvetítésekhez és magazinos anyagokhoz, a többi a Híradóhoz kerül.

Szeptember végén a Blikk szellőztette meg a hírt, miszerint a köztévé saját sportcsatorna indításán gondolkozik M5 néven. Ennek az egyik előjele Szujó kinevezése Riskó helyére, novemberben már be is jegyezhetik a céget, ami üzemelteti a csatornát. Az MTVA akkor cáfolta a híreket. Az ügyben megkerestük az MTVA sajtóosztályát, de még nem reagáltak, válaszukkal bővítjük majd a cikket.

Délután negyed 6-kor meg is érkezett a válasz az MTVA kommunikációs igazgatóságát, amit változtatás nélkül közlünk.

Valótlanságot közöl az Index mai (2014.10.09.) „Megszűnhet a sportszerkesztőség a köztévénél”  című cikkében. Az állítja, hogy a sportszerkesztőség „várhatóan beolvad a hírszerkesztőségbe, a mostani sportrovatosok egy részétől pedig valószínűleg elköszönnek”, azt is, hogy „a váltás mögött belsős hatalmi harcok állhatnak”, valamint kijelenti: „a köztévé saját sportcsatorna indításán gondolkozik M5 néven... novemberben már be is jegyezhetik a céget”.

A valóság ezzel szemben az, hogy a sportszerkesztőség nem szűnik meg, elbocsátásokról nincs szó, ahogy belső hatalmi harcokról sem. Cégalapítás úgyszintén nincs napirenden az MTVA-nál. Amennyiben az Index megvárta volna az MTVA felé intézett kérdéseire a választ, elkerülhette volna azt a felettébb fölösleges és megerőltető munkát, amit az álhír kitalálása igényelt a részéről.

Kérdéseinket a cikk megjelenése előtt fél órával, 10:14-kor küldtük el az MTVA kommunikációs igazgatóságának emailcímére.