Netre vonul az HBO

2014.10.15. 21:48

Richard Plepler, az HBO vezérigazgatója szerdán bejelentette, hogy a kábelcsatorna 2015-től digitálisan - tehát tévés előfizetés nélkül - is elérhető lesz – írja a Recode.

A bejelentés azért óriási jelentőségű, mert az HBO tulajdonosa, a Time Warner és maga az HBO is évek óta azon az állásponton volt, hogy megfelelő az a rendszer, amelyben az HBO-hoz kábeltévén keresztül, más csatornákkal együtt árult csomagokban lehet hozzáférni. Ez a felállás tavaly 4,9 milliárd dollár bevételt hozott a csatornának, és az olyan fizetős TV-szolgáltatók is jól jártak, mint az egyik legnagyobb partnerük, a Comcast.

Plepler és a Time Warner viszont valószínűleg a befektetők nyomására dönthetett most úgy, hogy megpróbálnak még több pénzt kipréselni az HBO-ból. A lépéssel ráadásul azzal is kezdenek valamit, hogy a Netflix egyre népszerűbb, és 50 millió előfizetőjével idén lenyomhatja az HBO-t bevételben.

Plelpler szerint nagyjából 10 millió olyan lehetséges fogyasztó lehet, aki fizetne az HBO-ért, ha más csatornákra nem kell előfizetnie egy kábeltévés csomag formájában. A buktató viszont az lehet, hogy a cégre könnyen berághatnak a kábeltévés szolgáltatók, akikkel viszont azért még a netre vonulás mellett szeretnének együttműködni.