Mária
-6 °C
-2 °C

A teljes hírosztályt a hírhamisító Papp Dánielre bízza az MTVA

2014.10.16. 10:41
A Cohn-Bendit-riportról elhíresült Papp Dániel eddig is tartalomszolgáltatási igazgató volt, de ezek után a teljes hírosztályért is ő felel majd.

Információink szerint ismét Papp Dániel lesz az MTVA új tartalomszolgáltatási igazgatója, és ezentúl az egész hírosztály az ő hatásköre alá tartozik majd, azaz nem lesz külön hírigazgató. Papp Dániel immár sokadszor lép előre jelentőset  a ranglétrán – annak ellenére, hogy neve összeolvadt a riporthamisítás műfajával.

2229622 7b36544e35cf506b021ae28e793ee868 wm

Papp Dániel egyszer már bukott egy nagyot felfelé három éve. Akkor hiába derült ki, hogy gyakorlatilag meghamisított egy riportot, mégis kinevezték a MTVA hírszerkesztőségének egyik vezetőjévé. Az akkor 32 éves Papp Dániel készítette a Hírcentrumnak azt a tudósítást, amely szerint Daniel Cohn-Bendit nem válaszolt a kérdésre, hogy demokratikus értéknek tartja-e kiskorúak szexuális tárgyú megközelítését. A riport képi anyaga azt sugallta, hogy a kínos kérdés feltevése után a francia európai parlamenti képviselő távozott a sajtótájékoztatóról. Az Index birtokába került vágatlan felvételből azonban kiderült, mindkét állítás hamis volt.

A sajtótájékoztatóról készült teljes videóból kiderül, hogy a kérdés elhangzásától számítva fél óra múlva állt fel a politikus (49. perc), mivel indult a repülőtérre, hogy elérje a gépét. Az MTV riportjában az látható, ahogy Cohn-Bendit kimegy, miközben a riporter beszél. A politikus azonban már jóval azelőtt nézni kezdi az óráját, és szól a mellette ülőnek, hogy mennie kell, mielőtt a riporterhez kerülne a mikrofon, hogy újabb kérdést tegyen fel a jelenlévőknek, ezúttal a médiatörvényt elítélő EP-határozattal kapcsolatban. Tehát a zöldpárti politikus nem akkor és nem azért távozott, amit az MTV riportja sugall.

Ennek ellenére karrierje folyamatosan ívelt felfelé az MTVA-nál: főszerkesztői kinevezése után idén júliusban lett tartalomszolgáltatási igazgató, ami mellé most az egész hírosztály felügyeletét megkapja.

A tartalomszolgáltatási igazgatónak egyéb kétes dolgokhoz is köze van. A korábban jobbikos tisztségviselőként is tevékenykedő Papp Dániel már főszerkesztőként dolgozott a hír- és hírháttérműsoroknál a köztévénél, amikor Lomnici Zoltánt, a Legfelső Bíróság korábbi elnökét egész egyszerűen kiretusálták, vagyis kitakarták az arcát a Híradóból.

Az MTVA mindezek ellenére a teljes hírszolgáltatást Papp Dánielre bízta. 

Délelőtt elküldött kérdésünkre az MTVA csak késő délután küldte meg a választ, ebben azt állítják, továbbra is lesz hírigazgató a cégnél, Németh Zsolt. A válasz további részét változtatás nélkül közöljük: 

 
 
"Valótlan vádakat fogalmaz meg az Index 2014.10.16-i cikkében, amikor azt állítja, hogy az MTVA tartalomszolgáltatási igazgatója, Papp Dániel hírhamisítást követett el egy három évvel ezelőtt általa készített híradós anyagban, mely Daniel Cohn-Bendit, zöldpárti EP képviselőről szólt. Az állítás nem felel meg a valóságnak, súlyosan manipulál, valamint nem igaz, hogy a híradásban hírhamisítás történt. Nem indult sem etikai, sem jogi eljárás akkor, és azóta sem, aminek a tárgya az lett volna, hogy Papp Dániel vagy az akkori hírigazgatóság hírhamisítást követett volna el. A riportban szereplő képek nem manipulatívak, az elhangzó narráció pedig pontos, és a valóságnak megfelelő.

Az MTVA szerint tehát az, hogy valami nem úgy történt és valaki nem is azt mondta, amit ők állítanak, nem hamisítás, az pedig, hogy történt-e hírhamisítás, csak az dönti el, hogy indított el etikai eljárást az MTVA. 

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.