Önálló műsort készít Mága Zoltánnal az amerikai közszolgálati televízió

2014.10.30. 17:39 Módosítva: 2014.10.30. 17:52

Az Egyesült Államok legnagyobb közszolgálati televíziótársasága, a Public Broadcasting Service (PBS) novemberben a budapesti Vigadó épületében készít műsort Zoltán Mága: From Budapest with Love címmel az Élet Császáráról - közölte az MTI.

Olyan videoklipek készítésére is felkérték, amik a magyar zeneszerzők művei mellett az ország turisztikailag vonzó épületeit, településeit is népszerűsítik. Az első videoklip a budapesti Halászbástyát és az onnan látható fővárosi panorámát mutatja meg. Ezek a fantasztikus videók hirdetik majd az országot.

A Parlament épületét, a Citadellát és a fővárost éjszaki kivilágításban bemutató klipek már elkészültek, azokat a novemberben készülő show-műsor jövő évi premierjét követően sugározzák a PBS csatornáján, ami több mint 110 millió televíziónézőhöz és 38 millió internetes követőhöz jut el - írja a művész közleménye.

Jelenleg is zajlik Mága Zoltán Hegedűvel a világ körül címmel indított 100 állomásos világkörüli turnéja. Eddig Erdélyben, Bécsben, a New York-i Carnegie Hallban és Torontóban adott koncerteket. Novemberben Dél-Koreában lép színpadra, majd visszatér az Egyesült Államokba, hogy december 10-én Hollywoodban, a Dolby Színházban adjon koncertet. A gálaműsorban együtt szerepel Natalie Cole énekesnővel, valamint David Fosterrel. A Hegedűvel a világ körül turnésorozat jövő évben Kínában és a Közel-Keleten folytatódik.