Hajdú B. Istvánnnal indulhat az MTVA új sportcsatornája

2014.11.17. 09:54

Most már biztos, hogy elindul 2015 nyarán az MTVA sportcsatornája, már a műsorvezetőket is toborozza hozzá a közcsatorna. A Bors tudomása szerint két Sport TV-s és egy szabadúszó kommentátort is megkörnyékezett a köztelevízió az induló sportcsatornájához. A csatorna főleg a magyar focit kívánja majd népszerűsíteni, nincs kizárva, hogy a következő tenderen teljes egészében (vagy döntő többségben) a köztévéhez kerülnek át az NB I.-es mérkőzések közvetítési jogai. az Eurosportnál és a Story TV-nél külsősként dolgozó Hajdú B. Istvánt, valamint a Sport TV két ismert arcát, Molnár Mátyást és Matuz Krisztiánt is megkeresték a köztévétől. Hogy a műsorvezetők valóban átszerződnek-e az MTVA-hoz, arról még nincs hír.

A nemrég szívinfarktuson átesett Hajdú B. István a Borsnak úgy nyilatkozott, most szabadúszóként dolgozik, a jövőjéről pedig  egyelőre   nem tud mit mondani.  A csatorna főszerkesztője a Forma–1-es közvetítésekből is ismert Szujó Zoltán lesz, ő egyelőre személyi kérdésekről nem nyilatkozott. Az MTVA szerint 

az M4 Sport csatorna nem az angol, német, francia vagy olasz futballbajnokságokat kívánja közvetíteni, és nem az amerikai vagy más nemzetek népszerű sportbajnokságaira akar koncentrálni, vagyis nem a kereskedelmi tévék konkurenciája kíván lenni.