Szerkesztőbizottság irányít a HVG-nél Sztaninszláv helyett

2014.11.19. 13:42

Alig két napja jelentették be, hogy Sztaniszláv András lesz a közös főszerkesztője a nyomtatott és az online HVG-nek, de a Válasz.hu szerinta kiadóigazgató máris visszalépett a döntéstől. Sztaniszlávot szintén a Válasz.hu kötötte össze azzal a Welsz Tamás vállalkozóval, aki idén márciusban hunyt el furcsa körülmények között. A Medgyessy-kormány ideje alatt, Szekeres Imre kancelláriaminiszter mellett „bizalmas sajtómunkatársként” dolgozó Sztaniszláv kinevezésének visszavonása mögött szerkesztőségi nyomást vél felfedezni a portál. Állítólag szavazást is tartottak, ahol 36-an a nem, 7-en az igen mellett voksoltak, 7-en pedig tartózkodtak.

A cikk második felében Sztaniszláv korábbi limuzinos vállalkozását a portál összeköti egy

sokszorosan offshore-jellegű

céggel, ahová annak idején mentették a Portik Tamás érdekkörébe tartozó Generál Média-csoport egy részét. Vagyis a cikk szerint kijelenthető, hogy 

Sztaniszláv András egykori céges bázisára költöztek be a Portik-örökség működtetői.

Csak az nincs megemlítve, hogy 2007-ben ugyanennek a Generál Média Kft.-nek a Lázár János vezette hódmezővásárhelyi önkormányzat barterszerződés keretében 600 millió darab hirdetési bannerért értékesített egy 38 millió forintra értékelt, üresen álló iskolaépületet.

Frissítés: Közben a HVG-n megjelent egy rövid írás arról, hogy átmeneti ideig négyfős közös szerkesztőbizottság irányítja majd mind a nyomtatott, mind az online kiadványt. A szerkesztőbizottság tagjai:

  • Neizer Anita
  • Juhász Gábor
  • Jakus Ibolya
  • Nagy Iván Zsolt

Az átmeneti szerkesztőbizottság mandátuma az új integrált (tehát a nyomtatott és az online újságért is felelő) főszerkesztő kinevezéséig tart, ezalatt a kiadó és a szerkesztőségi irányítói testület szorosan együttműködik, hogy létrejöjjön az integráció.