Csak januárig lesz HD az RTL Klub a Telekomnál?

2014.11.20. 16:52 Módosítva: 2014.11.21. 10:02

Egy olvasónk jelezte, hogy a T-Home számlája mellé kapott egy értesítést, miszerint január 6-tól a T-Home Családi+HD csomagjából többek között kikerül az RTL Klub HD csatorna, sőt a Telekom-előfizetőknek ingyenes TVGO.hu nevű online platformon sem lehet majd az RTL Klub adását nézni, ha az ember nincsen tévé, csak netközelben, és van nála egy notebook, okostelefon vagy táblagép. A közleményt aztán mi is megtaláltuk, itt van, bár a TVGO-ra vonatkozó rész nincs benne - olvasónk elküldte a T-Home-féle ÁszF-változásra vonatkozó részt, abban viszint igen:

CAM00228

Az RTL-t megkérdezve azt a tájékoztatást kaptuk, hogy míg a cég a UPC-vel már a megegyezés küszöbén áll, a Digi TV-vel pedig már alá is írták az új szerződést, a Telekommal nem tudnak zöld ágra vergődni, és egyelőre valóban nem lesz HD-adás a szolgáltatónál.

Az ok természetesen a pénz: az RTL Klub ingyen nem adja a HD-adást, a Telekom viszont állítólag nem akar fizetni ezért a plusz tartalomért - amit persze magasabb előfizetői díjért kínál tovább.

“Az RTL Klub a jelenlegi helyzetben nem engedheti meg magának, hogy ingyen adjon valamit, amit a Telekom utána magasabb díjért ad tovább az előfizetőknek”

- mondta az Indexnek Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója. Mindez az RTL-csoport  kábelcsatornáit nem érinti, sőt, az RTL II HD, a Cool HD és a Film+ HD januártól bekerül a Családi+HD csomagba. A TV2-t is megkérdeztük a dologról, ők azt válaszolták, hogy minden marad a régiben. 

Az MT Komminikációs igazgatósága szerint nem eszik olyan forrón a kását:

A Telekom tárgyal az RTL Klubbal a HD csatornával kapcsolatban. Bízunk benne, hogy az egyeztetések hamarosan eredményesen lezárulnak, és az előfizetők a továbbiakban is nézhetik a Telekom TV-n az adott HD csatornát.