Andy Vajna a TV2-re hajt

2014.11.21. 11:30 Módosítva: 2014.11.21. 11:49

Jelentős változás előtt áll a TV2: már kiderült, hogy Simicska Lajos és üzlettársai nem akarják, de nem is tudják támogatni anyagilag a tévétársaságot, viszont a miniszterelnökkel jóban lévő Andy Vajna már házon belül van, írja a Hvg.hu.

A lap szerint ez egy

 fordulat az Orbán–Simicska-háborúban,

ahol Simicska Lajos most visszavonulót fújt. A Hvg.hu-nak ugyanis több forrásból is megerősítették, hogy a TV2 kikerült a Heti Válasz–Hír TV–Magyar Nemzet-médiabirodalom élén álló milliárdos érdeklődési köréből, és a csatornánál most már a miniszterelnökkel igen jó viszonyt ápoló Andrew G. Vajna filmipari kormánybiztos került meghatározó helyzetbe. A lap úgy tudja:

Vajna heteken keresztül tárgyalt a tévétársaság vezetőségével, és ennek eredményeként várhatóan két műsoros produkcióját is a TV2 főcsatornájára viszi. Ezzel párhuzamosan az állami hirdetők is beálltak a tévé mögé.

Az egyik Vajna-féle tévéműsor a Hvg.hu szerint a Vajna Tímeához tartozó Miss Universe Hungary szépségkirálynő-választás 2016-os magyarországi döntője lenne. 

A nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztosnak a Hvg.hu szerint még közvetlen kapcsolata is van a TV2-nél: ő is annak az ügyvédnek az ügyfele, aki a tévécsatorna tulajdonosának, Yvonne Dedericknek a férje.

Az Index megkereste az ügyben a TV2 szóvivőjét, Koltay Tamást is, aki az alábbi rövid kommentárt fűzte a Hvg.hu mai cikkéhez:

Amennyiben bármilyen műsorral kapcsolatban lesz bejelentenivalónk, azt meg fogjuk tenni időben.