A Rising Star lett a hét legnézettebb műsora

2014.11.24. 13:40
A TV2 a Sztárban sztár után egy másik vasárnapi műsorral is belecsípett az RTL Klubba, bár a heti nézettségi toplistát nem nagyon befolyásolta a Rising Star listavezető pozíciója. A kereskedelmi korcsoportban az első húsz műsorban 19 RTL -produkció áll, a teljes lakosságot nézve pedig 13, szóval összességében nézve az RTL áll jobban, de az tagadhatatlan, hogy az X-Faktor nézettsége csökkenő tendenciát mutat.

A TV2 a Rising Star sikerén kívül tulajdonképpen semminek nem örülhetett igazán a héten a kereskedelmileg fontos korcsoportban, hiszen hétfőtől szombatig főműsorban, azaz 19:00-től 23:00-ig (de nyugodtan számoljunk 16:00-tól 24:00-ig) írd és mond, egyetlen olyan TV2-s produkció sem volt, ami meg tudta volna verni az RTL-t, ami rém nyomasztó fölényt tükröz. Vasárnap a Rising Star elverte a vele szembe küldött ostoba scifi-t, 26,6 százalékos közönségaránya és 528 966 fős számai pedig az X-Faktorét is felülmúlták (24,2 és 432 705), bár mint azt oly sokszor elmondtuk már, a közönségarányokat csak a vicc kedvéért érdemes összehasonlítani különböző napokon és időpontokban.

Az X-Faktor nézettsége a 39. héttől számolva (csak a szombati adásokat nézzük) elég durván beesett azért:

 

A teljes lakosságban a TV2 főleg a délutánt uralja, a Macska című szappanopera ötből ötször verte a Dr. Tóth című orvosos talkshow-t, de például az egész hetet nézve a Tények csak három alkalommal nyerte a sávját a Híradóval szemben. Aminek nagyon örülhetnek a Róna utcában, hogy az új gyártóval és írókkal megtámogatott Jóban Rosszban egy félórán át jobb volt, mint az Éjjel-nappal Budapest, és a Rising Star ebben az összevetésben is nyerte a vasárnapot, és gyűrte le az X-Faktort.

A Való Világ hetedik kiadása hétvégére nagyon leült, a hét közben mért 7,6 százalékos közönségarányhoz képest pénteken csak 5,5.öt hozott a kereskedelmi korcsoportban, szombaton 4,1 százalékot, vasárnap pedig 4,8-at, ami igencsak alacsonyabb, mint amit várt tőle az RTL. Még csak egy hete megy a műsor, szóval korai lenne temetni, de a VV6 8-10 százalékos közönségarányához képest csalódást okoznak a számok, és azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az RTL II-t most már a Digi előfizetői is láthatják.