Durván lyukra futott a Hír TV a vegzált tanárnővel

2014.12.05. 15:50

Egy névrokonával keverhette össze a Hír TV azt az ellenzéki tüntetésen felszólaló tanárnőt, akit a munkahelyén vegzált a televízió munkatársa. A Magyar Narancs interjút készített a tanárnővel, Nagy Emíliával. Emlékezetes, a Hír TV egy állítólagos csalási ügye miatt kereste fel Nagyot, csakhogy a tanárnőnek ilyen ügye nincs. „Semmi ilyesmiről nem tudok, pedig ha így lenne, azt egy hosszú nyomozásnak kellett volna megelőznie, engem már többször ki kellett volna hallgatni” – mondta. 

Nagy a lapnak elmondta: a kezdetektől arra tippelt, hogy egy névrokonával keverik. „Aztán egy barátnőmmel rájöttünk, mit találhattak, valóban van a neten egy dokumentum Nagy Emíliáról, akit csalással vádolnak. De ő teljesen más ügyekkel foglalkozik, nem tudom, hogyan gondolhattak rám. Én maximum krétákkal tudnék csalni" – mondta. Az ominózus dokumentum ez, egy feljelentés, amit a Tempo nevű párt tett egy bizonyos Nagy Emília ellen – de még ez sem árulkodik arról, hogy ebben az ügyben egyáltalán indult-e eljárás. A Tempo párt nevében azt a másik Nagy Emíliát  Borbély József jelentette fel. Róla azt kell tudni, hogy „Magyarország Apostoli Kormányzójának” tekinti magát. 

A tanárnő Nagy az interjúban elmondta, hogy a Hír TV az iskolája igazgatóját először telefonon keresték, de ekkor még nem pontosították, hogy milyen információkat szeretnének ellenőrizni. „Igazgató úr már nem volt bent, de ahelyett, hogy hétfőn újra keresték volna, kedden kamerával és mikrofonnal megjelentek az iskolában. A portán azt mondták, hogy meg van beszélve velem az interjú, ez nem volt igaz. Én még órán voltam. Az újságírók rossz helyen várakoztak, így nem látták, amikor bementem az irodámba a gyerekekkel, akik éppen a dolgozataikat nézték meg. Amikor megtaláltak, az igazgatóhelyettes próbálta feltartóztatni őket, mert nem volt engedélyük a forgatásra. Végül a riporternő bejöhetett, és megkérdezhette tőlem, hogy adok-e neki interjút. Magánemberként akartak megkérdezni, erre azt válaszoltam, hogy nem magánemberként léptem fel a tüntetésen, hanem három szervezet nevében, ráadásul mindenkinek az a tapasztalata, hogy a Hír TV pont az ellenkezőjére tudja alakítani a nyilatkozatokat. Ekkor elmentek, és körülbelül fél óra múlva értesültünk, hogy utólag engedélyt kértek a Kliktől, ebből derült ki, hogy a vádemelésről akarnak kérdezni" – mesélte az esetet a tanárnő.