Kanos kutyus és a hülye indexesek

2014.12.26. 07:53
Karácsony utolsó napján a többség már halálra unja a családját, és vagy az internetre, vagy a tévéképernyők elé menekül – esetleg a kettőt egyszerre élvezi. Tévéajánlónkban megmutatjuk, hová érdemes kapcsolni, úgyhogy elő a kedvenc kockás plédünkkel, szaloncukrokkal, bejglikkel és a többi maradék süteménnyel, aztán indulhat a maratoni mozizás!

Ha korán ébredősök vagyunk, vagy már hajnalban kukorékol a gyerek, akkor valóságos öröm, hogy már fél öttől bevehetjük a kanapét, hiszen az RTL Klub a Dennis, a komisszal indítja a napot. A két lábon járó, szőke veszedelem és Wilson bácsi kalandjait ugyan már kívülről ismeri mindenki, de akár ezredjére is megnézhetjük, mert a karácsony, az épp valami ilyesmire való.

Három éve szívből gyűlöltük az animációs Hupikék Törpikéket, akik egyes olvasatok szerint ráadásul totalitáriusak, rasszisták, antiszemiták, nácik, sztálinistának, valamint nőgyűlölők is. Ha kíváncsi, hogy miért akadtunk ki ennyire, akkor negyed egytől kapcsoljon az RTL-re!

Hupikék törpikék 3D

8 óra 40-től a francia írónő, Cécile Aubry Belle és Sebastien című könyvének 2013-as filmváltozatát adja a királyi tévé. Ha maradnánk a kutyás tematikánál, a Viasaton egy másik híres bernáthegyi, a családot alapító Beethoven, valamint a Newton család kalandjai lesznek műsoron fél egytől. Közvetlenül ezután pedig PC, a kanos kutyus szállít el egy cédét gazdája barátnőjének a Tappancsokban.

Ha igazán nincs semmi dolgunk, akár folytatásos filmekben is gondolkodhatunk: az M1 a Télapu első és harmadik részét adja (10:20-tól, illetve 17:55-től), a TV2 két Indiana Jones-filmet, a Végzet Templomát (11:35) és az utolsó kereszteslovagot (18:45) vetít, az RTL Klubon pedig a Reszkessetek, betörők! második és harmadik része megy majd – előbbi még Macaulay Culkinnal, 10:20-tól, utóbbi már nélküle, 20:50-től.

Reszkessetek betörők 2 - Gengszter Johnny

A Viasaton kilenckor egy igazi hollywoodi giccs, a Ha eljön Joe Black kezdődik majd, Brad Pittel és Sir Anthony Hopkinsszel. De hasonlóan megindító az Életem értelme is – 23:15-től az M1-en –, amivel Meryl Streep egy Oscar-szobrocskát és egy Golden Globe-díjat is bezsebelt annak idején.

Ha esetleg kicsivel több akcióra vágynánk, a 2011-es X-Men alatt biztos nem unatkozunk majd, mivel ahogy korábban már írtuk: "az X-Men egy vicces, stílusos és látványos James Bond-film lett, amiben egy helyett több 007-es szerepel, a mágneses karóra, a mindentvágó plazmasugár meg Q többi szuperkütyüje pedig gyárilag az ügynökök bőre alá lett műtve." Éjfél után öt perccel megláthatja, mennyire igazunk volt.

X-Men: Az elsők

Ha valami frisset nézne, akkor az idén kijött Beavatott legyen az esti választása. Mi ugyan nem szerettük, "érdektelen, összelopkodott maszlagként" jellemeztük, de az indexesek, ugye, hülyék. Sőt, egy kommentelőnk szerint ezt a filmet csak azok érthetik, akik "kiválasztottak és különlegesek". Ha ön annak érzi magát, akkor 21:20-kor kapcsoljon a TV2-re!

Ha esetleg karmolja a nemzeti rockot is, akkor este tizenegytől okvetlenül nézze meg az Ismerős Arcok koncertfelvételét a Dunán! Nagyot mentek a Fábry Show-ban is.