no

Ma minden felrobban, ha tetszik, ha nem

2014.12.27. 07:49

Vége az ünnepeknek, már a 26-i pótkarácsony is lefutott. Jöhetnek a szürke hétköznapok. Jaj, nem is, hiszem 27. szombatra esik, szóval folytatódhat a döglés, a semmizés, az abszolút zéró hasznos tevékenység. Mint a tévézés, például. A december 27-i tévéajánlónk minden idézett szövegét a Port.hu filmes adatlapjainak kommentszekciójából lőttük.

M1

Tisztességes magyar ember természetesen közmédiával ünnepli az ünnepelni valót, az M1-en már 10:25-től adják a Télapu 3: A szánbitorló című karácsonyi remeket, amiben Tim Allen harmadjára is Mikulássá válik, hogy aztán őrült nagy csávába keveredjen. Csak egy kommentet mutatnánk, ami remekül leírja ennek az alkotásnak az értékét.

Elmegy.

A lezavartuk a Déli harangszót (pontosan délben!), pont elég időnk marad a 14:20-as Nyerő csapatra. Nem, ez nem egy önéletrajzi film a Fidesz veteránjairól, még csak nem is a focié benne a főszerep (ejnye), hanem a női (!) kosárlabdáé (!!!). Az igazi nagy durranás viszont csak 21:45-kor jön, amikor egymásnak esik Kim Basinger és Alec Baldwin a Fogd a nőt és fuss!-ban.

Csinos nő, jóképű férfi, jó zeneszámok, habkönnyű szórakozás. A maga műfajában 10/10.

Hát igen, az ilyen habkönnyű szórakozásra csak valami komolyabb illik feltenni a köztévék-koronát, a Visus: A bárka rejtélye pont egy olyan ZS-filmes Indiana Jones, mint a cím sejteti. De hát 23:40-kor az ember egy kiadós habkönnyű szórakozás után könnyebben bocsát meg a német filmeknek, nemde?

RTL Klub

Tegyük fel azt, hogy létezik valahol egy párhuzamos univerzum, ahol a magyar nép nem kizárólag kormánypropagandát és szar filmeket akar nézni a köztévén. Az RTL-en például már 14:05-től nyílik az Aranyajtó, és belép rajta egy klasszikus szerelmi történet egy szegény fiúról és a milliomos lányról.

Tökéletes film. Kiválóan elszórakoztatott.

Úgy legyen!

Szerelemből sosem elég, pláne így az ünnepek után, amikor a bejglitől hízásnak indult testünket feltétlenül egy másik testhez szeretnénk dörgölni, ami szintén hízásnak indult a bejglitől. A smaragd románca ehhez tökéletes program 15:50-kor, Danny DeVitónál jobb afrodiziákumot pedig nem is tudunk elképzelni! Gyorsan legyünk túl a szemét RTL amerikaiak által pénzelt puccsista gerillahíradóján, és térjünk rá a lényegre. Ugyani 19:40-től Doktor Szöszi rendel abból a korból, amikor még szabadott a szőke nőkön röhögni.

Jó film, remek alakításokkal!

Mi sem mondhattuk volna jobban!

Persze az élet nem csupa hajfesték és szőkenős humor, néha olyan, mint a Wasabi - Mar, mint a mustár 21:25-től. A Japánban mozgolódó ad hoc babysitter Jean Reno kalandjait nem is lehetne annál jobban leírni, mint

Reno filmjei legjobbja! Másik a"Leon a profi". A többi nem is tetszik!

Ezután történik meg az a furcsa együttállás, hogy a köztévével párhuzamosan az RTL is német (és félig amerikai) filmet sugároz. A zsaruk becsülete a tökéletes rendőrsztori: bosszú, ármány, gyilkosság, na meg Edward Norton és Colin Farrell párosa a garancia arra, hogy vér nem marad szárazon 23:10-től.

TV2

Aki kőkemény akciót akar, az viszont a TV2-t választja, hiszen itt este úgy ropognak majd a csontok, mint sajtos nacho a szánkban. Amolyan előjátékként kezdhetünk 16:00-kor az Egy bébiszitter naplójával amiben az ifjú Scarlett Johanssonra bízza a felső tízezer egyik prominens familíája az egyik kölyköt. Viszont ne nagyon melegítsük a nevetőizmainkat, hiszen

Ez nem vígjáték, hanem inkább dráma. Nevetni, szórakozni akartam a filmen, helyette majd felrobbanok.

Ha már robbanás, akkor ideje rátérnünk a tényleg lényege dolgokra, mint Indiana Jones és a kristálykoponya királysága, amit hívhatnánk Indiana Jones és a KKK-nak, de az lehet egy egész más film lenne. Harrison Ford utolsó nagy kincsvadászata 19:00-kor kezdődik.

Hollywood hosszú évek óta próbál filmet gyártani videojátékokból, a Hitman - A Bérgyilkos (ami nagyjából olyan címadás, mint a Pirate - A Kalóz, vagy a Papp Dániel - A Hírhamisító) is pont egy ilyen próbálkozás. 21:35-től.

A fekete ruhás orosz kommandósok nagyon tetszettek. Amúgy egy könnyű kis akciófilm. (Tele irrealitásokkal)

Mégis mivel lehet ezt az elképesztő mennyiségű tesztoszteront leöblíteni? Naná, hogy egy öreg klasszikus folytatásával, vagyis a Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed című nyelvtani bravúrral. Az öreg John McClane ugyan nehezen barátkozik az olyan múló trendekkel, mint az internet vagy a modern technológia, cserébe amerre lép, hogy baromira felrobban valami a francba. Persze csak késő este, 23:35-től.