Továbbra is nagyon békülne az RTL Klubbal a kormány

2015.01.22. 09:15

Már december végén megírta a Népszabadság, hogy a kormány békülni szeretne az RTL Klubbal, és idei célja mindenképpen az, hogy rendezze a kormány és a csatorna ellenséges viszonyát. A békülési folyamatokat Angela  Merkel februári látogatására időzítenék. A Merkellel való tárgyaláson ugyanis biztosan előkerül majd a csatorna ügye, ha nem is személyesen a kancellár, hanem delegációja részéről. Az RTL december végén még úgy nyilatkozott, hozzájuk nem érkezett megkeresés a kormány részéről.

Az Atv.hu információi szerint a békülés továbbra is napirenden van, nekik két kormánypárti politikus is megerősítette, hogy cél az ellenséges viszony enyhítése. Az informátorok szerint első lépésként megváltozott az RTL-lel szembeni kommunikáció, és most már azt próbálják hangsúlyozni, hogy a reklámadó nem is az RTL ellen irányult, hanem inkább a Simicska-birodalom befolyásának enyhítésére szolgált.

„Az RTL elleni roham oka eszerint pusztán az volt, hogy a csatorna menedzsmentje és Simicska Lajos között a 2010 és 2014 közötti kormányzati ciklusban kitűnő kapcsolat alakult ki, amit Orbán azért sérelmezett, mert szerinte fontos médiapolitikai kérdésekben a háta mögött születtek döntések” – írja az Atv.hu. Kormánypárti politikusok ugyanakkor azt is elismerték, hogy az RTL nehéz ellenfél, és a konfliktus nehezen megoldható.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója ugyanakkor továbbra is azt mondja, hogy ő nem tud semmiféle kapcsolatfelvételről a kormány részéről, de hozzátette: a konfliktus kirobbanása óta nem a magyar RTL dolga a kormánnyal való kapcsolattartás.