Kiakadtak a szülők a Family Guy nemi erőszakos epizódján

2015.02.13. 19:27

Áll a bál Amerikában a Family Guy nevű animációs sorozat miatt, miután a múlt szombati részben az egyik szereplő kiskorú elleni nemi erőszak miatt állt bíróság elé, a téma megjelenítése pedig finoman szólva nem volt kifejezetten körültekintő. A Szülők Televíziós Tanácsa (PTC) nevű amerikai szervezet szerint a kérdéses epizód minden határon túlment az erőszak részletezésével és az arról szóló trágár párbeszédekkel.

A rendkívül népszerű animációs tévésorozatot épp a South Parkhoz mérhető szókimondása és trágár humora miatt szeretik annyian világszerte. A PTC szerint ugyanakkor a legutóbbi epizód nem csak a szemérmetlenségre vonatkozó jogszabályok ellen vétett, de a társadalmi sztenderdeket is áthágta, ezért felszólították a tagjaikat és minden amerikait, hogy tegyenek hivatalos panaszt a médiafelügyeletnél, vagyis a Szövetségi Kommunikációs Bizottságnál (FCC).

A PTC-t keresztény-konvervatív szülők alapították, hogy önkéntes alapon felügyelje, hogy az egyes tévéműsorok tartalma megfelelő-e a gyerekeik számára. Megfigyeléseik és elemzéseik alapján osztályozzák a műsorokat, és javaslatokat tesznek az FCC-nek.

Tim Winter, a szervezet elnöke szerint a szexuális zaklatás Amerika-szerte egyre nagyobb probléma, ezért különösen súlyos vétség ilyesmivel poénkodni a tévében. A szóban forgó epizódot ráadásul este 9-kor sugározta a csatorna, amikor még gyerekek is láthatták. Ez már csak azért is valószínű, mert a sorozat nagyon népszerű nem csak a 12-17 évesek, de a még ennél is fiatalabbak körében is.