Simicska: Bemegyek baszd meg, és megtakarlak

2015.02.25. 16:41 Módosítva: 2015.02.25. 19:55

Az Orbán-Simicska háborúnak jelenleg a média az egyik leglátványosabb terepe. Azután, hogy az ellenzék lejáratására szakosodott Célpont stábja váratlanul bejelentette távozását, pletykák szivárogtak ki a Hírtévé és a Magyar Nemzet környezetéből, miszerint a jobboldali médiában csak látszólagos a nyugalom. A HVG információi szerint a színfalak mögött feszültség uralkodik, és egyre határozottabb az igény, hogy az újságírók színt valljanak: Simicskát vagy Orbánt támogatják.

Simicska Lajos a Pesti Srácok értesülése szerint telefonon beszélt az egyik célpontos munkatárssal, és elismerte neki: valóban közölte Liszkay Gáborral, a Magyar Nemzet főszerkesztőjével és a Hír Tv elnökével, illetve Csermely Péter főszerkesztő-helyettessel, hogy fordulatot vár a tévétől. (Az már a mi meglátásunk, hogy bizarr módon ez a fordulat a független újságírás felé való elmozdulást jelentett volna a valóságban, hiszen innentől már nem csak a baloldal ügyeivel kellett volna foglalkozniuk.)

Az oligarcha nyíltan beszélt arról, hogy valóban van háború közte és a kormánypárt között, de ő fog győzni.

Simicska igyekezett maradásra bírni a stábot, majd mikor kudarcot vallott, azzal búcsúzott: 

Ha felálltok, akkor bemegyek és baszd meg megtakarlak.

Szavait állítólag fel is vették. Az ügyben érdekesség, hogy bár Simicska már hetekkel ezelőtt bejelentette a fordulatot, és ekkor jó néhányan fel is mondtak, a Célpont mégis csak most döntött a távozásról. 

Ön szerint mikor jelenik meg a Célpont a köztévén?

A HVG egyébként elérte Simicska egyik munkatársát, aki jelen volt, amikor megnézték a Célpont általunk is bemutatott búcsúvideóját. A célpontosok azzal búcsúztak, hogy Orbán nem geci. A videóra az oligarcha úgy reagált: „Dehogynem. Geci!” 

Simicska Lajost mi is kerestük, de nekünk egyelőre nem mondott semmit.

Frissítés: Közben már mondott!