Leépíti a stábját a Blikk

2015.03.03. 11:22

Úgy tudjuk, hogy a Blikk nagyszabású leépítést tartott a szerkesztőségében, több újságírót is kirúgtak, illetve a Vasárnapi Blikk teljes stábjától elbúcsúztak. Több rovatból is távozniuk kellett munkatársaknak, információink szerint az online és a szórakoztató-szerkesztőségből is felmondtak 2-2 újságírónak.

Az újság piaci okokra hivatkozott a leépítésnél, de egyelőre még nem lehet tudni, hogy az intézkedés pontosan hány embert érintett a cégnél.

Úgy tudjuk, hogy a döntés váratlanul érte a szerkesztőség tagjait, de egyik forrásunk arról beszélt, hogy a Blikk teljesen emberségesen kezelte a helyzetet.

A cikk megjelenése után megkeresett minket a Blikk Kiadó igazgatója, Hornyacsek Zoltán, aki elmondta nekünk, hogy a tavalyi Axel Springer–Ringier-fúziót követően kialakult "szinergiai lehetőségeket szeretnék a munkafolyamatban érvényesíteni", ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy meg kellett válni munkatársaktól, akik részben a Vasárnapi Blikk munkájában, részben pedig a Blikk napi munkájában vettek részt. Hangsúlyozta, hogy ez egy teljesen tervezett munkafolyamat-átszervezés volt. 

A vasárnapi kiadást nem külön stáb szerkesztette, hanem a Blikk külön rovataiból állt össze a csapat, összesen nyolc embert bocsátottak el, Hornyacsek szerint ez nem éri el a teljes szerkesztőség létszámának a tíz százalékát.