A buda-cashes szakértő tovább szakért a köztévé híradójában, csak egyetemi docensként

2015.03.05. 21:38 Módosítva: 2015.03.05. 22:48

Tóth Gergely elemzőt, az MTVA híradójának állandó szakértőjét eddig „vezető elemző, Buda-Cash Brókerház” titulussal láthattuk rengetegszer gazdasági ügyekben szakérteni.

Mint ezen a képen is:

tothgergo
Fotó: nava.hu

A Buda-Cash-botrány nem vette el a híradó szerkesztőinek kedvét attól, hogy megszólaltassák az elemzők, és az ő kedvét sem vette el az elemzéstől. A csütörtök esti híradónak is ő volt a szakértője.

A neve alatt már ez szerepelt: „docens, Wekerle Sándor Üzleti Főiskola ” (ez az a hely, ahol még 2011-ben Matolcsy György a zseniális láthatatlansikeres-ősmagyaragysebészes előadását tartotta). Íme:

Tóthot a magyar gazdaság nagyszerű sikereiről szóló anyagban Varga Mihály felszólalása után vágták be. Luxus lakókörnyezetben arról nyilatkozik: arra számít, a magyar külkereskedelem bővülése idén is folytatódik.

Jó híreket közöl, szerinte „a járműgyártás továbbra is meghatározó lesz a külkereskedelmi folyamatainkban, a Suzuki új modellel jelentkezik, az Audi három műszakban termel, ezek továbbra is mutatják, hogy az exportunk igen élénk lesz, emellett a vegyipar is már elkezdett éledezni, valamint ha az orosz-ukrán krízis enyhülne, akkor az élelmiszeriparban is fokozódó exportra lehetne felkészülni”.

Tóth Gergely valóban a Wekerle Sándor főiskola szakvezetőjeként és docenseként van feltüntetve a VIII. kerületi iskola honlapján, de tévés feltűnései kissé emlékeztetnek Székely Ondra, aki az MTVA ügyeletes nyilatkozójaként válaszolgat különböző riporteri kérdésekre.