Mayweatherről vagy jót, vagy semmit

2015.05.03. 10:47
Két prominens amerikai újságírót, Rachel Nicholst (CNN) és Michelle Beadle-t (ESPN/HBO) is kitiltottak a szombat esti Mayweather-Pacquiao-meccsről, mert korábban sokat pedzegették a meccsen később győztes és továbbra is veretlen Floyd Mayweather múltját, amiben nemcsak a ringben elért K.O.-k, hanem megvert barátnők és kórházba juttatott feleségek is szerepeltek.

Nichols és Beadle a Twitteren jelentette be még pénteken, hogy nem kaptak akkreditációt a meccsre. A sajtóérdeklődés természetesen hatalmas volt a mérkőzés iránt, így maga az a tény, hogy ők ketten is kiestek a pikszisből, még nem lenne hírértékű, de ha megnézzük, milyen két újságírótól van szó, akkor már más a helyzet mindketten sokat kritizálták a világ legtöbbet kereső sportolójának számító Mayweathert a múltban elkövetett erőszakos cselekményei miatt. Mint ismeretes, Mayweather 2012-ben vádalkut kötött (a feleségét verte össze, kicsavarta a karját és a haját is megtépte), és három hónap börtönre ítélték, amiből kettőt le is ült.

Ha tárgyalásra került volna sor, akár 34 évre is leültethették volna.

Nichols egy tavalyi interjúban kérdezgette erről Mayweathert, aki láthatóan elég kényelmetlenül érezte magát, különösen azért, mert nem sokkal a beszélgetés előtt kijelentette, hogy a felségét egy videófelvétel tanúsága szerint agyba-főbe verő Ray Rice amerikaifutballista eltiltásakor (az NFL örökre megvonta a játékengedélyét, de Rice a döntést később bíróság előtt megtámadta, és visszakapta) azt nyilatkozta, hogy a liga túlreagálta az ügyet, és elég lett volna két meccsre eltiltani a játékost. Nichols az interjú után is többször kritizálta Mayweathert, és felhívta nézői figyelmét arra, hogy amikor a mérkőzésekért kifizetnek 70-100 dollárt, gondolják végig, milyen ember zsebébe tömik a pénzt.

Michelle Beadle tavaly óta látható az HBO The Fight Game című, ökölvívással foglalkozó magazinműsorában, ahol többször is felemelte a hangját Mayweather piedesztálra emelése ellen, pedig eleinte igencsak jóban volt vele - egy interjúban még azt is kijelentette, hogy tetszik neki az, ahogy a bokszoló éli az életét. Beadle ekkor (2014 elején) még nem tudott arról, milyen múlttal bír Mayweather, és amikor erre felhívták a figyelmét, élő adásban kért bocsánatot a frivol interjúért, és kijelentette, a jövőben semmilyen módon nem fogja támogatni a sportolót. Saját Twitteroldalán a #BoycottMayweather hashtaggal igyekezett rábírni követőit, hogy ne fizessenek Mayweather meccseiért. 

A két újságíró pénteken azzal szembesült a szombati meccsnek helyt adó MGM kaszinó sajtószobájában, hogy csak olyan sajtóbelépőt kaptak, ami a pénteki felvezető eseményekre érvényes - a meccsnapra nem. (Nem sokkal később egy harmadik újságíró, ezúttal egy férfi is ezzel szembesült - ő is nekiment párszor Mayweathernek a múltban)

A két nő a Twitteren írta meg pénteken, hogy nem kaptak akkreditációt a meccsre, mire a meccs sajtósai szombat reggel azt felelték, hogy ez nem igaz, ott vannak az engedélyek a kaszinóban, csak be kellene menni értük. Nichols szerint vele pénteken azt közölték, hogy nem tudósíthat a meccsről, és köszöni, de most már nem is fog, Beadle pedig szemenszedett hazugságnak titulálta a dolgot, és emailekkel tudja bizonyítani, hogy persona non grata volt a szombati meccsen.