A Napi Gazdasághoz megy a Magyar Nemzet sportrovata

2015.05.04. 16:03

Felmondott a Magyar Nemzet ötfős sportrovatának összes tagja, júniustól a Napi Gazdasághoz igazolnak le, írja a Nol.hu.

A lap úgy tudja, Ballai Attila rovatvezető, valamint Deák Zsigmond, Fábik Tibor, Ch. Gáll András és Novák Miklós újságírók már február elején a távozást fontolgatták, amikor a Magyar Nemzet tulajdonosa, Simicska Lajos azt kérte Liszkay Gábor főszerkesztőtől, hogy a lap forduljon szembe a Fidesszel és Orbán Viktorral.

A Napi Gazdaság árát hétfőtől 340 forintról 180 forintra csökkentették, a lap előfizetési díjai is alacsonyabbak lesznek július elsejétől. A Nol.hu úgy tudja, Napi Gazdaság hamarosan több százmilliós állami hirdetési csomagra számíthat, amit a Simicska-médiabirodalomtól, vagyis a Magyar Nemzettől, a Heti Választól és a Hír TV-től vesznek el.

A Magyar Nemzet előtt a Népszavánál írtak sporthíreket

A mostani hír érdekessége, hogy az öt sportújságíróból négyen (Ballai Attila, Deák Zsigmond, Fábik Tibor és Novák Miklós) korábban a Népszava sportrovatában dolgoztak, és 11 évvel ezelőtt az Index is megírta, hogy onnan igazoltak át Magyar Nemzethez.

2004-ben az akkori Magyar Nemzet-vezetőség állítólag azért menesztette a sportújságíróit, mert nem voltak elég kritikusak Gyurcsány Ferenc egykori sportminiszterrel.