Lecsukták Katarban a FIFA után nyomozó újságírókat

2015.05.04. 19:27

Letartóztatták az ARD és a WDR német közszolgálati csatornák munkatársait Katarban, írja a Screamer. Az újságírók a 2022-es futballvébével kapcsolatban nyomoztak, miszerint súlyos bűncselekmények és korrupció lehet a háttérben, és ezeknek köszönhetően adta Katarnak a rendezési jogot Sepp Blatter FIFA-elnök.

A WDR közlése szerint a forgatócsoportot akkor tartoztatták le, amikor Katar fővárosában, Dohában beszéltek a helyi munkásokkal. Az állambiztonságiak kikérdezték az újságírókat és csak 14 órával az elfogásuk után engedték őket szabadlábra, de napokig az országban kellett maradniuk. Minden rögzítésre alkalmas eszközüket, így a mobilokat, laptopokat és kamerákat lefoglalta a hatóság, és csak négy héttel később küldték vissza sérülten, minden addigi felvételt letörölve.

A The Selling of Football - Sepp Blatter and the Power of FIFA c. dokut ma este mutatják be a német tévében. Az ígéretek szerint a stáb olyan banki papírokhoz jutott hozzá, ami kellemetlen helyzetbe hozhatja az nemzetközi futballszövetséget.