Egy hét alatt két újságírót gyilkoltak meg Brazíliában

2015.05.27. 13:36

Holtan találtak a múlt hét végén az északnyugat-brazíliai Bahia szövetségi államban egy oknyomozó újságírót, aki egy drogkereskedők által meggyilkolt lány ügyében vizsgálódott – közölte helyi idő szerint kedden a helyi rádiók brazíliai szövetsége (Albraco-Ba). Nem egész egy hét alatt ő volt a második meggyilkolt újságíró Brazíliában, írja az MTI.

Az 53 éves Djalma Santos da Conceicao egy népszerű rádióban volt műsorvezető a Salvador da de Bahíától 110 kilométerre fekvő Conceicao da Feria kisvárosban.

Az Albraco-Ba szerint az újságírót a kisvárostól nem messze találták meg, testén kínzás nyomaival. A meggyilkolt újságírót a Globo című magazin bízta meg, hogy nyomozzon a tartományban működő kábítószer-kereskedők által meggyilkolt kamaszlány ügyében. Múlt péntek este egy bárban ejtették foglyul, és másnap találták meg holtan. A múlt héten a 67 éves Evany José Metzker oknyomozó újságíró lefejezett holttestére találtak rá a délkelet-brazíliai Minas Gerais szövetségi állambeli Padre Paraiso közelében, ahol kábítószer-csempészet és gyermekprostitúció ügyében nyomozott.

"A két brazil újságíró nem egészen egy hét alatt történt erőszakos halála a sajtó elleni erőszak fokozódásáról tanúskodik Brazíliában, amely eddig is az egyik legveszélyesebb ország volt az újságírók számra" – közölte Sara Rafsky, a Bizottság az Újságírók Védelmére nevű amerikai székhelyű újságíró jogvédő szervezet tényfeltárója.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport