Ben Affleck miatt állította le egyik műsorát az amerikai közszolgálati televízió

2015.06.25. 15:15

Mint azt mi is megírtuk, a Sony kiszivárgott levelezéséből derült ki, hogy Ben Affleck személyesen írt a Sonynak, amikor szerepelt a PBS családfakutató Finding Your Roots (Megkeresni a gyökereidet) című műsorában. A műsor felfedte, hogy Affleck felmenői között rabszolgatartó földbirtokos is volt, a sztár pedig szerette volna ezt a nyilvánosság előtt titokban tartani. Afflecknek végül sikerült is meggyőznie Henry Louis Gates professzort, a műsor házigazdáját, így az információ kimaradt a tavaly szeptemberi műsorból.

A mulasztást egy belső vizsgálat tárta fel a PBS-nél, vannak ugyanis olyan közszolgálati csatornák, amelyek fontosnak tartják a független szerkesztési elveket. Éppen ezért nem is folytatják a népszerű, Finding Your Roots sorozatot, egészen addig, amíg nem látják biztosítottnak a a szerkesztési kritériumok teljes betartását, írja a BBC. Hozzátették, az Affleckről szóló részt minden csatornáról visszavonják.

Affleck később nyilvánosan bocsánatot kért, hogy beleszólt a csatorna szerkesztési elveibe. Mint mondta, az egész ügy végtelenül kínos volt neki, és nagyon rosszul érezte magát ettől az információtól, ezért kért cenzúrát.