Bill Cosby 2005-ben beismerte, hogy erőszakolt

2015.07.07. 00:40

Döntő fontosságú, eddig ismeretlen tény derült ki a többszörös nemi erőszakkal vádolt Bill Cosbyról, aki az Associated Press által megszerzett bírósági papírok szerint 2005-ben egyszer már beismerte, hogy gyógyszerrel kábított el egy nőt, majd megerőszakolta.

A 77 éves komikust 2014 óta legalább 30 nő vádolta meg azzal, hasonló módszerrel megerőszakolta, de ez eddig az ügyben az első konkrét bizonyíték. A dokumentumok szerint Cosby 2005-ben azt vallotta, hogy quaaludes-tablettákkal altatta el a kiszemelt nőket. Mindez egy, a Temple Egyetem egyik dolgozója által indított per során derült ki, melyben Andrea Constand nemi erőszakkal vádolta Cosbyt, de a papírok szerint több más, neve elhallgatását kérő nő is Cosby ellen tanúskodott.

Constand ügyében a komikus beismerte, hogy másfél tabletta benadryllel kábította el a nőt, illetve hogy legalább egy másik nőt quaaludesszal gyógyszerezett be, de végül Cosby és Constand peren kívül megegyeztek 2006-ban. Cosby 2014 decemberi lemondásáig tagja volt a Temple Egyetem kuratóriumának.

Az AP arról is említést tesz, hogy Cosby ügyvédjei nem keményen harcoltak az ellen, hogy a hírügynökség nyilvánosságra hozza a megszerzett dokumentumokat.