Reisz: Igazából teljesen mindegy, ki milyen egyéniség, más tényezők döntenek

2015.07.07. 13:35

Egészen kritikus, lehangoló és nem túl pozitív interjút adott az Új Szónak Reisz András, a köztévé palóc származású meteorológusa, akit a nagy köztévés átszervezés óta nem lehet látni a képernyőn, pedig az indulás egyik legnagyobb húzásának azt tartotta az MTVA, hogy egyszerre két műsorvezetővel dobják fel az időjárásjelentést.

Reisz az interjúban elmondja, hogy december 31-én jár le a szerződése a közmédiánál, addig rendelkezési állományban tartják. A miértre azonban nem tudja a választ a 10 éve ezzel foglalkozó tévés.

Valami nem tetszett nekik, nem tudom, mi.

A meteorológus az interjú alatt többször is utalt arra, hogy pár dolog nagyon nincs rendben a köztévénél, de egyszer sem mondott semmi konkrétat.

Hogy hány évet tölt el az ember egy munkahelyen, nem számít. A tájszólás sem. Igazából teljesen mindegy, ki milyen egyéniség, más tényezők döntenek. Hogy milyenek, nem mondom el, mert csúnyákat mondanék. 

Ezután legalább annyit elmond, hogy a tévébe alapvetően nem cicik meg szép lábak kellenek, de az egyéniség sem számít semennyire.

(...) nem feltétlenül az számít, hogy cici legyen, meg szép láb, hanem bólogató fej és olyan száj, ami nem sokat jár.

Ezt a problémát kivetíti az egész társadalomra és azt is hozzáteszi még, hogy előbb fogja elhagyni az országot, minthogy ő is ilyen legyen. Egyébként is erős honvágya van a felvidéki Reisznek, és a vége felé el is mondja, hogy egyáltalán nem érzi jól magát Budapesten.

Az különösen érdekes, hogy a mai meteorológia helyzetben pont a kommunikációt tartja a leggyengébb pontnak mind Magyarországon, mind Szlovákiában, és

(...) példát lehetne venni a CNN-től meg a BBC-től, tőlük a Makó–Jeruzsálem távolságnál is messzebb vagyunk. 

Mondja ezt pár hónappal azután, hogy a köztévé rendszeresen a BBC-t hozta fel példaként azzal kapcsolatban, hogy mire fog hasonlítani majd a Nemzeti Hírcsatorna.