Leváltották az Ulpius-ház vezetőjét

2015.07.10. 13:10

Az Ulpius-ház Kft. 2015. július 8-án, szerdán rendkívüli taggyűlésen azonnali hatályú ügyvezetőváltás mellett döntött, áll a cég sajtóközleményében. Az Ulpius-ház Kft. cs.a. a CASH & LIMES Zrt.-t kérte fel a hitelezői egyezség létrehozásához szükséges szakértői munkákra, es az egyezségi tárgyalások lefolytatására.

A tagok az új ügyvezetőtől és a CASH & LIMES szakértői gárdájától az eddigiek során kidolgozott csődegyezségi ajánlat es reorganizációs terv átdolgozását kérik, a hitelezőkkel folytatott egyezségi tárgyalások alapján, a hitelezői oldal szempontjainak maximális figyelembevételével. A társaság ehhez kéri ezúton is hitelezői támogatását es türelmét az elkövetkező hetekre.

Mint ismeretes, a cég márciusban kért csődvédelmet maga ellen. Az Ulpiushoz szerződött írók közül évek óta többen is panaszkodtak a honoráriumok csúszása miatt, többek között "a sokáig aranytojást tojó tyúknak tekintett" Fejős Éva is emiatt pártolt el tavaly a kiadótól.

A cég 2013-ban viszont még sikeres évet zárt, az egymilliárd forintot nyaldosó eladósodottságát csökkenteni tudta, miközben az árbevétele dinamikusan emelkedve átlépte az 1,5 milliárd forintot. A nyeresége is növekvő pályán volt: a 2011-es 44 millió forint után 2013-ban már 120 milliót vihettek haza a tulajdonosok. A bedőlés egyik nagy vesztese Frei Tamás volt, neki 100 millió forintja ragdhatott bent a cégnél.

Az ügy egyik pikáns eleme volt az egykori ügyvezető igazgató Kepets András külföldre szökése, akit aztán a Blikk egy belvárosi kávézóban csípett el. Kepest után Viczián András került a főnöki székbe, ezek szerint megbízatása egészen ezen a héten szerdáig tartott.