Hulk Hogan perel, amiért kiderült, hogy niggerezett

2015.07.30. 08:53

Hulk Hogan és az amerikai Gawker-blogbirodalom csatája egyre izgalmasabb fordulatokat vesz, először idén az derült ki, hogy egy kiszivárogtatott házi szexvideó miatt a pankrátor kiperelné a vagyonából a céget, majd azt is, hogy a Gawkeren feltűnt egy évekkel korábban készült hangfelvétel, amiben Hogan úgy niggerezik, mint ahogy más bazmegelni szokott. Mondanom sem kell, hogy ez nem feltétlenül tett jót a renoméjának, bár az kérdéses, hogy a floridai esküdtszéket ellene fordítaná a perben, ami a Gawker végét is jelentené.

Hogan most a The Wrap szerint arra kér független szakértőket, hogy vizsgálják meg a Gawker-tulajdonos Nick Denton, és a cég számítógépes hálózatait, okostelefonjait és táblagépeit, hogy megállapítsák, ők szivárogtatták-e ki a kérdéses hangfelvételt. Hogan (eredeti nevén Terry Bollea) arra kéri a bíróságot, hogy ha bizonyítékot találnak erre, akkor a legmagasabb büntetést szabják ki, ami ebben az esetben börtönbüntetés is lehet.

Hogan karrierjének adott egy pofont a rasszizmus, a hangfelvétel kikerülése után a WWE pankrátorszövetség azonnal megszakított vele minden kapcsolatot, törölték a honlapról és visszavonták a webshopjukból az ő arcával reklámozott termékeket. A pankrátor ügyvédei szerint a kiszivárogtatással a Gawker csak el akarta terelni a figyelmet a jelenlegi mélyrepüléséről – itt a nemrég publikált, majd visszavont cikkre utaltak, amiben egy vezető pénzügyi igazgató nemi életét teregették ki. A Gawker tagadta a vádakat, szerintük Hogan csak egy embert hibáztathat a mondataiért, a cégnek pedig semmi szerepe nincs a kiszivárogtatásban.