Vádat emeltek a Népszabadság volt főszerkesztője ellen

2015.08.06. 14:35

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat az ügyészség Murányi Marcell, a Népszabadság volt főszerkesztője ellen.

A vádirat szerint a férfi még március végén, az esti órákban, több közlekedési szabályt is megszegett, majd autójával elsodort egy kerékpárost a budapesti Rottenbiller utcában, akit aztán segítségnyújtás nélkül otthagyott a helyszínen. A biciklis a baleset után 28 nappal elhunyt, ami miatt a főszerkesztő lemondott.

Az ügyészség információi szerint Murányi a Fiumei út felől a Király utca irányába haladt a Rottenbiller utcán, megelőzött egy teherautót és egy trolibuszt, majd elsodorta a busz előtt hajtó, kivilágított kerékpárral közlekedő sértettet. Hiába tülkölt a troli sofőrje, és hiába volt hangja a balesetnek is, a volt főszerekesztő lassítás nélkül hajtott tovább – igaz, később, még a rendőri intézkedés alatt, visszatért a baleset helyszínére, ahol jelentkezett a rendőröknél.

Mindössze egy furcsa hangot hallottam, aminek nem tulajdonítottam jelentőséget. Hazaérve láttam meg az autóm jobb oldalán, a második ajtó hátsó részénél egy nagyjából 25 centiméter hosszú karcolást. Ekkor azonnal visszamentem a kereszteződéshez, ahol már helyszíneltek a rendőrök, és jelentkeztem náluk. A két időpont között annyi idő telt el, amíg haza- illetve visszaértem, tehát úgy 20-25 perc. A felelősségemet a kihallgatáson elismertem, hiszen az eset megtörtént, viszont nem történt tudatos cserbenhagyás, és nem gázoltam

– fogalmazott korábbi közleményében Murányi.

Az áldozat egyébként egy ötvenes éveiben járó, egyedülálló férfi volt, aki szerény körülmények között, a baleset helyszínétől mindössze két sarokra lakott. Szülei már régebben meghaltak, így egyedült élt. Szomszédai szerint mindig kerékpárral közlekedett.

Dr. Szoboszlai-Szász Richárd fővárosi főügyészhelyettes tájékoztatása szerint Murányira most egytől öt évig terjedő szabadságvesztés várhat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport