A Vs.hu is ajánlatot tett az Origóra

2015.08.07. 19:01

A Matolcsy György unokatestvéréhez köthető Vs.hu is ajánlatott tett az Origo.hu hírportálra, ismerte el a Vs részéről Szilágyi Dániel az Mno.hu-nak. A Magyar Nemzet szerint a Vs-t működtető New Wave Production Kft. tette a legjobb, négy-öt milliárd forint körüli ajánlatot a hírportálért, azonban az üzlet részleteiről nem árultak el részleteket.

Az ajánlat azért is meglepő, mert másfél hónappal ezelőtt a Világgazdaság megszellőztette, hogy a Magyar Telekom most már tényleg szeretne továbbadni az Origón. A lap felsorolta az összes korábban szóba jöhető vevőt, azonban a Vs neve fel sem merült.

Az Origó körül érdekes kormányközeli üzleti kör érdeklődéséről szóltak mostanában a hírek. Szóba került, hogy a Terror Házát vezető Schmidt Mária a Heti Válasz mellett az Origót is megvenné, de a  hírportál megvásárlásával hírbe hozták a fele részben Habony Árpád tulajdonában lévő Modern Media Groupot is.

A kormányoldalhoz így-úgy köthető vevőjelöltek mellett az RTL KLub és luxemburgi anyacége, továbbá a Hírkereső tulajdonosa, Holló Gábor neve is felbukkant potenciális vevőként. Bejelentkezett a Brit Media nevű belga társaság is, ami a Klubrádió befektetőjeként bukkant fel szintén a közelmúltban. Élén pedig az a Megyeri András Jonatán áll, aki korábban a Viasatnál és a TV2-nél is ténykedett.

A Telekom régóta szeretne túladni az Origo-csoporton, mert veszteséges volt, Sáling Gergő korábbi főszerkesztő kirúgása előtt pedig feszültség alakult ki a kormány és a Telekom között