Várhegyi Attila kerülhet az MTVA élére

2015.08.12. 09:04

Szabó László Zsolt hétfői lemondása után a jelenleg tanácsadói feladatokat ellátó  Várhegyi Attila lehet az MTVA új vezérigazgatója, írja a Népszava az Esti újság értesüléseire hivatkozva.

Várhelyi (sic!) azért esélyes a posztra mert eddig is az MTVA vezéreinek volt a tanácsadója.  Igaz a tévézéshez nem ért, de nagyszerű stratéga, jó ember és egyben hű a miniszterelnökhöz

– írta az Esti újság, de további információkat nem közölt arról, honnan szerezte az információt.

Az Esti újság értesüléseinek hitelességére a Kreatív is kíváncsi volt, ezért az MTVA sajtóosztályához fordultak. Ők azt válaszolták, pontatlan információközlés miatt már több alkalommal  helyreigazítást kértek a Népszavától, az Esti újságot pedig ők sem ismerik eléggé.

Kedves Olvasóink!A Kreatívtól érkezett hozzánk kérdés, válaszunkat lent láthatják.KÉRDÉS:Tisztelt MTVA Sajtó...

Posted by MTVA Sajtóosztály on 2015. augusztus 12.

Várhegyi egyébként a kilencvenes években Szolnok polgármestere, az első Orbán-kormány alatt pedig a Fidesz pártigazgatója és választmányi elnöke volt, továbbá kulturális államtitkárként is dolgozott. 2002-ben, miután a bíróság jogerősen is elítélte folytatólagosan elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt, lemondott parlamenti mandátumáról.

A Fideszből csak a 2006-os választási vereség után szállt ki, majd családi vállalkozásként megalapította a Prestige Média reklámügynökséget, ami három éve kötött először szerződést az MTVA-val marketingkommunikációs feladatokra, méghozzá 16,8 millió forint értékben. Médiaügyekben Várhegyit tartják a Fidesz egyik összekötőjének és megmondóemberének, írta korábban a Népszabadság is.

A Prestige Média neve ráadásul az Origo kapcsán is felmerült: az egykori főszerkesztő-helyettes, Pethő András korábban levélben panaszkodott a Magyar Telekomnak arról, hogy a Prestige-hez kötődő Nobilis Márton

többször is politikai kérésekkel fordult a szerkesztőség felé.
 

Nobilis közben a Nemzeti Kommunikációs Hivatal elnöke lett, és a napokban elismerte, hogy egykor valóban a Várhegyi érdekeltségébe tartozó Prestige alkalmazottja volt.

A szálak ráadásul körbeérnek, hiszen az Origo tavaly menesztett vezérigazgatója, Vaszily Miklós közben az MTVA operatív vezérigazgató-helyettese lett, és Szabó László Zsolt lemondását követően ő látja el a vezérigazgatói feladatokat a közmédiánál.