Megszűnik a Cink.hu

2015.09.03. 17:28

Közel három éves működés után megszűnik a Szily László, volt kollégánk által a Gawker Media keretei között elindított lap, a Cink.hu. Mint Szily írja, Nick Denton tulajdonos egy 5 perces telefonbeszélgetés keretében közölte vele szerdán, hogy nem tudják tovább fenntartani a Cinket, aminek egyrészt az az oka, hogy az oldal elsősorban egy „hirdetések és bevételek nélküli játszótér volt, amit kísérleti céllal alapítottak”, ennél azonban valószínűleg sokkal fontosabb, hogy hirtelen nagyot zuhant az olvasottsága.

Szily László fotója a Cink.hu búcsúposztjából.
Szily László fotója a Cink.hu búcsúposztjából.

Szily László és csapata (legutóbbi felállásban Gazda Alberttel, Inkei Bencével és Boros Andrással, de sokáig ott dolgozott a most nálunk író Klág Dávid is) a semmiről értek el napi 30 ezres egyedi olvasottságot, amit a tulajdonos egy év alatt szeretett volna megduplázni, ez azonban nem sikerült. Szily szerint főleg a Facebook állandóan változó algoritmusai miatt egyre kevesebb emberhez jutottak el a posztok.

Szily itt írt egy magához méltóan hosszút és személyeset a Cinkről, itt lehet elolvasni, a végére jut egy vers is. Mint írja,

a Cink 974 napon át létezett, 2013. január 2-ától máig. Ez alatt az idő alatt 16 966-ot posztoltunk, vagyis a hétvégéket is beleszámolva naponta átlagosan 17,5-et.

Viszlát Cink, hiányozni fogsz!