Orosz híradót indítana a köztévé

2015.09.10. 09:03

A HVG információi szerint hamarosan orosz híradót indítana az M1 csatorna, bár a köztévé ezt egyelőre ne merősítette meg az újságnak. A HVG azonban a köztévé belső munkatársaitól úgy tudja, belső körökben már téma az orosz híradó, sőt sokan poénkodnak is rajta, hogy biztosan ezt kéri Putyin Paksért cserébe.

Angol nyelvű híradót egyébként sugároz az M1 éjfél előtt, az új, orosz híradó pedig állítólag éjfél után kerülne adásba, így valóban nem sok ember tudna megszólítani. A HVG szerint már próbafelvétel is volt, és eldőlt, hogy egy orosz származású, Magyarországon élő újságíró fogja vezetni.

Közben a Népszabadság szerdán azt írta, hogy az évi 80 milliárd forintból működő MTVA finanszírozási gondokkal küzd. Az állami hírcsatornaként átalakított M1 és a csak most nyáron indult M4 sportcsatorna nagyon sok pénzt emészt fel, mindkét adó folyamatos élő adásai külön-külön 8-10 milliárd forintba kerülnek évente. A lap szerint a Vaszily Miklós megbízott vezérigazgató által dirigált MTVA most úgy szabadulna a hitelektől, hogy ezek kiváltására az államkincstárnak adná át több tízmilliárdos ingatlanvagyonának egy részét.