Pesti zsidó kissrác volt Oprah Winfrey kedvenc interjúalanya

2015.10.20. 14:22

Az amerikai televíziózás királynője, Oprah Winfrey hétrészes dokumentumsorozatot forgatott a vallásokról Beleif címmel saját csatornája, az OWN (Oprah Winfrey Network) számára. Ebben persze még nincs semmi különös nekünk, magyar olvasóknak, hiszen Oprah-t maximum onnan ismerjük, hogy Tom Cruise az ő kezét rángatta, amikor a showműsorában ámokfutást rendezve bizonygatta a szerelmét Katie Holmes iránt. 

Oprah azonban a sorozat zsidó vallásról szóló epizódját Budapesten forgatta le a stábjával, és a zötykölődő 47-es villamos vágóképei után (a videó itt megtekinthető) megszólaltatott egy Mendel Hurwitz nevű ortodox zsidó fiút is.

Fotó: OWN / Jewish Telegraphic Agency

Akiért a Jewish Telegraphic Agency cikkke és a Twittere alapján azóta is rajong:

Pedig Hurwitz tényleg nem csinál semmit a dokufilmben, csak önmagát adja.

Ő egy Budapesten élő, ortodox zsidó fiú, Shlomo Hurwitz rabbi fia, aki a forgatás alatt még csak 14 éves, és épp a barmicvójára készül. Amit nagyon vár, mert utána végre már felteheti a legfontosabb lételméleti kérdéseket:

  • Miért kék az ég?
  • Isten tényleg egy nagy szakállú öregember?

Oprah Winfrey sorozatában egyébként egy indiai lány is mesél arról, hogy milyen hinduként élni a chicagói mindennapokban, valamint egy Észak-Kaliforniában élő muszlim gördeszkást is követnek a kamerák a mekkai zarándokútjára. A videót  itt lehet megnézni.