A Magyar Hírlap jogi lépéseket tesz a Kétfarkú Kutya Párt álújságja miatt

2015.10.30. 15:45
Sejthető volt, hogy a lap tulajdonosai nem veszik jónéven, hogy az MKKP a Magyar Hírlapra hasonlító, viszont csak jó híreket közlő pamfletet jelentetett meg.

Az mti-hez eljuttatott közleményben az áll, hogy a Magyar Hírlap szerkesztősége és kiadója értesült, hogy a lap arculatával egyező módon, védjegyével, tulajdonosának, szerzőinek nevével visszaélve, az újság jellegzetes megjelenését másolva - áltartalommal és álhírekkel - pénteken ismeretlenek tízezer példányszámú kiadványt adtak ki és terjesztettek. A Magyar Hírlap Kiadói Kft. álláspontja szerint mindez jogellenes és nemcsak a kiadónak, illetve a szerkesztőségnek, de a jóhiszemű olvasóknak is kárt okoz.

Attól ugyanis, hogy valaki humorosnak érzi magát, nincs joga törvényszegéshez, nem másolhatja le, majd nem terjesztheti más szellemi termékét.

A Magyar Hírlap szerint elgondolkodtató, hogy a nyilvánosan hozzáférhető bírósági adatok szerint csak július 20-án bejegyzett, tényleges társadalmi támogatottsággal nem rendelkező Kétfarkú Kutya Párt miként rendelkezhet olyan személyi, tárgyi, valamint pénzügyi feltételekkel, amelyek lehetővé tették az álújság elkészítését, tízezer példányban való kinyomtatását és terjesztését - olvasható a közleményben.

Az álújságról itt írtunk, a Magyar Hírlap legendás humortalanságáról pedig ismét meggyőződhetett mindenki, amint elolvasta a fentieket.