Hollywoodban is beszámoltak az Aranyélet-premierről

2015.10.30. 09:59
Tegnap este rendezték meg az Aranyélet című új HBO-sorozat díszbemutatóját, ami pont olyan vörös szőnyeges esemény volt, mint az amerikai nagytestvéreké, celebek vonultak és pózoltak, interjúztak és smúzoltak, majd megnézték az HBO Europe legújabb saját gyártású sorozatát.

Az eseményről a Hollywood Reporter, az egyik legtekintélyesebb amerikai médiaszaklap is beszámolt. A cikkben a bemutató csak a keretet adta a lényeghez, ami az HBO európai ágának működéséről szólt. Ebből kiderült, hogy az HBO nemcsak Magyarországon, de egész Kelet-Európában a remake-ekben bízik, azaz egy sikeres külföldi sorozat átdolgozásával indítja a saját gyártást és csak akkor keres színtiszta hazai tartalmat, ha azok, akikkel együtt akar dolgozni, már megfelelő rutint és tapasztalatot szereztek. Így volt ez a több piacon bevezetett Terápiával,  az izraeli alapanyagból készített Társas játékkal (igaz, a második évadhoz már a forgatókönyveket is magyarok írták), vagy a lengyeleknél és a cseheknél leforgatott Mammon című, eredetileg svéd sorozattal is.

Az Aranyélet alapja a finn Easy Living című széria, a sztorija pedig egy ügyeskedő, mindent okosba’ megoldó férfi története, aki ki akar szállni a bűnözői létből, és jü útra térni, de és hozzá hasonlóan szélhámos családja ezt nem igazán támogatja. Nem ez az egyetlen ilyen témájú sorozata az HBO Europe-nak, a román Umbre például az ausztrál Small Time Crooks átdolgozása. A cél egyébként mindenképpen az, hogy az egyes országokban a saját gyártás erősödjön, ezt már az HBO részéről nyizlatkozó Kirgler Gábor mondta a Hollywood Reportnek, megjegyezve, hogy az HBO jelenleg hat dráma előkészítésén dolgozik, és még kettőn gondolkodnak, 2017-re pedig évente stabilan két sorozattal akarnak jelentkezni.

Az Aranyéletről a cikk megjegyzi hogy tulajdonképpen már nem sok köze van az eredeti sorozathoz, annyira átírták a forgatókönyveket. Az adott országokban pedig a saját gyártás nagyon is fontos, hiszen A falka című lengyel sorozatot, vagy a Társas játék cseh verzióját azokon a piacokon többen követték a tévében, mint a Trónok harcát, az HBO jelenlegi zászlóshajóját. A díszbemutatóról beszámoló Georg Szalai az Aranyélet szereplőivel is beszélgetett, Döbrösi Laurától például azt tudta meg, hogy azárt szeret az HBO-nak forgatni, mert nagy költségvetésű, minőségi sorozatokban szerepelhet, és a profi stábbal öröm együtt dolgozni. Thúróczy Szabolcs pedig azt nyilatkozta neki, hogy az HBO Magyarországon is pont olyan színvonalat képvisel, mint bárhol, így az Aranyéletről előre tudta, hogy egy bizonyos színvonal alá nem mennek le a készítők.

A sorozat november 8-tól látható majd az HBO-n, a forgatásról itt írtunk